SCHOOLBEZOEKEN DOOR FOLYFOOT vzw

Indien jullie denken als school van och dat is een goed idee. Voor onze kinderen wegwijs te maken met de werking van een Dierenasiel. Dan kunnen wij jullie daar bij helpen. We doen schoolbezoeken ENKEL in de voormiddag. en deze moeten aangevraagd worden via deze link

Wij komen langs met de interventiewagen, en een PowerPoint , we vragen altijd dat er internet aanwezig is in de klas. De schoolbezoeken worden enkel in de voormiddag gedaan.

de uitleg duurt ongeveer een 50min. en daar word dan ook allemaal kort uiteen gedaan wat en wanneer en hoe alles verloopt. en ook van hoe vangen we dieren op. ook de kinderen kunnen vragen stellen.

Onze mensen doen dat vrijwillig en vragen daarom aan de school voor te denken aan een kleine geschenk voor het opvangcentrum.

We hebben gekozen voor zelf langs te gaan naar scholen en dat voor de rust en de stress weg te doen van de dieren, want als er in 1 keer plots 15 of meer leerlingen in het asiel verschijnen loopt de stress van de dieren in de hoogte. En ook door het geluid kunnen we dan niet de nodige uitleg geven en missen de kinderen of jongeren het verhaal van de medewerker van het asiel. 

Indien je nog meer vragen heb kan je altijd een mail sturen of eens bellen naar het nummer 0477/74.13.04

 

We vragen wel aan de scholen een kleine bijdrage en dat voor de werking verder te zetten

HIERONDER ZAL JE ENKEL SFEERFOTO'S ZIEN VAN DE SCHOOLBEZOEKEN DAT WE AL GEDAAN HEBBEN

 

14.02.2020

Schoolbezoek te Dentergem 

Veldschool

Vandaag waren we te gast in de veldschool te Dentergem. Daar hebben we de derde graad toelichting gegeven van wat en hoe omgaan met verdwaalde dieren en hoe een opvangcebtrum werkt. Ook hebben deze kinderen de 10 gevaarlijkste hondenrassen leren kennen. En uiteraard het belangrijkste van ons opvangcentrum onze dierenambulance

 Ook danken we deze groep jongeren voor hun inzet van de warmste week van 2019 voor een opbrengst van meer dan 600euro!!! 

één klein deel van de kinderen kwam mee naar de dierenambulance en gaf zo een tijd van hun speeltijd af :-) 

 

30.01.2020

schoolbezoek aan:

vandaag is het Honden en Poezenopvang terug op school bezoek geweest bij College Gaverke in Waregem, en dat aan alle leerlingen van het 3de leerjaar. Ze hebben de uitleg gekregen van hoe en wat een dierenopvangcentrum is en hoe de werking is van al onze diensten dat we aanbieden aan de Gemeenten en Steden waar we samen mee werken.
De kinderen hebben ook kennis gemaakt met de 10 gevaarlijkste honden rassen op de wereld. En ook kennis gemaakt met onze dierenambulance.
Het was een hele toffe bende en de ouders en leerkrachten mogen fier zijn op hun lieverds!!! ze waren allemaal 1 oor gedurende les.

Ook gaan ze nog iets doen voor folyfoot en de opbrengst dan schenken aan onze vzw waarvoor dank. en later meer ….

 

04.10.2019

Op schoolbezoek in Wielsbeke 

 We hebben deze voormiddag een schoolbezoek gedaan in Wielsbeke, het was een leerrijke voormiddag zowel voor de kinderen als voor ons. We hebben alle punten gezien hoe een dierenopvangcentrum in zijn werk ga. De kinderen gaan de komende week hier verder over leren zodat ze al van hun leeftijd al weten dat een dier hebben ook gelijk is als een kind. Waar we mee willen zeggen dat het ook geld kost en ook ziek kan worden.

Hier enkele foto's van de school van Wielsbeke. Het was een aangename voormiddag!

We danken ook de kinderen van de school voor het geschenk voor de dieren.

 

14.06.2019

Folyfoot op schoolbezoek in Avelgem

Vandaag waren we te gast in de Sint Jan Berchmansbasisschool te Avelgem.

Dit om uitleg te geven over de hondjes en werking van een opvangcentrum aan de peuters van het eerste kleuterklasje. Ook sky (snoopy) was weer van de partij ons staffje dat mee mag naar de scholen. En dat samen met Kim.
Na de uitgebreide uitleg over hoe omgaan met dieren en de dierenambulance heeft iedere kind een diploma gekregen van het dierenopvangcentrum.

Met dank aan de juf en de school om ons uit te nodigen.

 

03.04.2019

Folyfoot vzw op school bezoek in Oudenaarde

Meester Kim gaat ook naar scholen voor de kinderen wegwijs te maken wat een dierenopvangcentrum is en wat we allemaal doen, het wordt dan ook mooi uitgelegd op een manier dat kinderen verstaan op hun eigen leeftijd. We kiezen er ook voor als voorbeeld hond een Am. Stafford te gebruiken voor ook kenbaar te maken dat deze honden echt niet gevaarlijk zijn maar dat dat ook volledig aan de opvoeding ligt van puppy aan. Wie een afspraak wil voor een bezoek aan de klas kan altijd mailen naar adoptie@folyfoot.be . Als de kinderen naar huis gaan weten ze en kunnen ze aan hun mama of papa vertellen wat een dierenopvangcentrum is en wat we allemaal doen. want zeg nu zelf, zijn aan de kinderen dat we het goede voorbeeld moeten geven want dat is onze toekomst!!!!

 

01.02.2018

01.02.2018 Folyfoot in WTV


https://www.focus-wtv.be/video/kinderen-lezen-verhalen-voor-aan-honden?fbclid=IwAR2Uy5p4WoqkzxxgK-_dsI0WBorjtNoUMeSwIMGClQQU8kdGmHsTWREh90E 


Leerlingen van de Freinetschool De Kleine Wereld in Waregem lezen af en toe een boek of strip voor voor honden uit het dierenopvangcentrum Folyfoot.

HIER EEN AANTAL ARTIKELS VAN IN DE KRANT VAN VOORLEZEN VOOR DE HONDEN