Hier vind je alles terug over coronavirus 

Rekening houdende met de maatregelen die de regering oplegt om de verspreiding van het Coronavirus te proberen beperken, zijn ook wij genoodzaakt om enkele aanpassingen te doen in onze (niet-dringende) dienstverlening.

woensdag 07.04.2021

Beste dierenvrienden, 

 

We hebben samen met het bestuur en onze vaste vrijwilligers beslist van de coronamaatregelen nog te volgen tot 01.05.2021. Dit wil zeggen dat alles nog op afspraak gebeurd en max 4 personen op het domein mogen komen. Daarom vragen we ook van zeker een afspraak te maken. Indien je aan de poort staat en géén afspraak hebt, zal je ook de toegang geweigerd worden. 

We hopen op jullie begrip, 

Woensdag 19.01.2021

Beste dierenvrienden,

Op de vergadering van 18.01.2021 is er beslist geweest van het dierenopvangcentrum Folyfoot de openingsuren blijven tot dat alles weer normaal loopt met de covid-19. We gaan er geen datum meer op zetten. We hopen dat je ons begrijpt.

Voor de mensen die het nog niet 100% weten hoe we nu werken zal ik het hier nog eens duidelijk maken.

We zijn enkel open op afspraak en dat iedere dag van 13u30 tot 15u. Indien je interesse hebt in een dier die bij ons verblijft. Vragen we dat je een vragenlijst in vult op onze website. Dan nemen we contact met jullie op. (Vergeet niet dat er soms veel mail binnen komen en het antwoord soms een paar dagen kan duren). Voor de mensen die hun verdwaald dier willen komen ophalen kunnen een afspraak maken via 0477741304.

Verder staan we wel nog altijd 24u en 7dagen per week ter beschikking voor de politiediensten waar we mee samen werken.

Je kan ons bereiken altijd via info@folyfoot.be of ons gekend nummer 0477741304
Dit nummer is van 9u tot 12u en van 13u30 tot 18u bereikbaar.

Hopende op voldoende info te hebben gegeven,
Met diervriendelijke groeten,
Folyfoot vzw

woensdag 09.12.2020

woordje van de voorzitter

Beste dierenvrienden,

Ik wil even je aandacht. Zoals iedereen weet is 2020 bijna voorbij maar er moet mij iets van het hart,

We staan zeven op zeven en 24u op 24u ten dienste van de gemeenten en politiediensten die met ons samenwerken. maar die betalen en bijdrage die echt niet genoeg is voor te overleven. en daarom doen we elk jaar een opendeurdag, eetfestijn en een kerstwandeling. En tussendoor nu en dan eens een actie voor de dieren te steunen, bv we warmste week, enz.... . Nu dit jaar met Covid-19 is er geen sprake geweest van al onze evenementen ... alles hebben we moeten afblazen... met als gevolg dat we veel centjes verloren zijn....

het lijk een smeekbede maar dat is het niet, we hebben geen extra gekregen van de staat maar we mogen wel openblijven op afspraak . Maar iedere zelfstandige heeft ook een bijdrage gekregen voor verder het hoofd boven water te houden ( zo goed als het kan) maar wij vangen ernaast en dat wegens we een vzw zijn. we zouden graag een pannenkoeken verkoop doen maar ook dat is geweigerd geweest door Stad Waregem. dus staan we met onze rug tegen de muur en moeten we zeilen met de riemen we hebben. Ook de vaste vrijwilligers en de medewerkers hebben al hun best gedaan en een centje van hun eigen in de vzw gestoken voor te overleven maar dat is niet genoeg... Nu de koude eraan komt moeten we kijken voor de verwarming te kunnen blijven draaiende te houden en ook de andere kosten blijven maar doorlopen.

We smeken niet maar mensen die ons willen helpen mogen contact opnemen met Jurgen en die gaat het allemaal mooi uitleggen wat je kan doen voor ons te helpen... indien bedrijven ons helpen gaan we zeker reclame maken voor jullie op onze facebookpagina en website.

al is het maar 1 euro van iedere persoon die onze pagina leuk vind zouden we al heel gelukkig zijn. we hebben dit jaar een groot verlies gehad door een bestelwagen die moest vervangen worden en hebben al de inkomsten van onze evenementen verloren.

Ik zal hier afsluiten en hopende dat er mensen zijn die ons willen steunen. We hebben al van een bedrijf voeding gekregen dus daar moeten we echt niet bang voor zijn dat we er te kort komen.

mensen die ons willen helpen kunnen mailen naar Jürgen op het adres : adoptie@folyfoot.be of bellen naar 0477741304

hopende op jullie goedheid en dat we nog een mooie kerst zouden hebben voor de dieren en het opvangcentrum

Met diervriendelijke groeten, De voorzitter,

Zaterdag 28.11.2020

Nieuwe maatregelen covid-19

Beste dierenvrienden,

Zoals je vernomen hebt gaan de winkels vanaf 1 dec terug normaal open. Maar ook beperkte toegankelijk in de winkels en max 30min. Wegens we met levende dieren te maken hebben hebben we beslist van zeker nog tot 1 februari 2021 door te doen zoals we bezig zijn en dat allemaal op afspraak. Je kan een afspraak boeken via onze facebookpagina knop of 0477741304 en dat van dinsdag tot zaterdag van 13u30 tot 15u

De afspraken worden gemaakt voor de veiligheid van onze medewerkers en jullie. We vragen met aandrang voor met een mondmasker te komen en max 2 personen.

Voor de wandelaars veranderd er ook niets en blijft het op afspraak. Er mag max 2pers. Binnen in het opvangcentrum, ben je met een gezin. Dan vragen we dat de rest even buiten wacht tot de andere personen terug komen met de hond voor te wandelen.

We hopen van harte als het 1 februari is dat we terug de normale gang van zaken kunnen volgen. Enkel de wandelaars zal blijven op afspraak en dat wegens het voor ons gemakkelijk is en we enkel het aantal wandelaars toelaten zoals ze honden beschikbaar zijn.

We hopen hiermee de nodige uitleg te hebben gegeven.

Met diervriendelijke groeten,
Folyfoot.be

Zaterdag 7.11.2020

Beste dierenvrienden,

We hebben gisteren een mail gehad van dierenwelzijn en de overheid in verband met de maatregelen van covid-19 en het opvangcentrum.

We blijven gesloten voor het grote publiek met uitzondering;

Adopties kunnen enkel doorgaan op afspraak.
Afstanden kunnen enkel doorgaan op afspraak.

Al de mensen die een geldige wandel/lidkaart hebben mogen komen wandelen met de dieren. Mits ze ook op voorhand een afspraak maken.

Onze vaste medewerkers mogen ook tijdens de avondklok op de baan zijn mits ze opgeroepen zijn van de politiediensten van onze regio.

Dus met andere woorden, mensen die geen vrijwilliger zijn bij Folyfoot.be mogen jammer genoeg geen bezoek komen brengen.

Voor een afspraak te maken voor afstanden, adopties of wandelen kan je bekomen op het nummer 0477741304

Hopende hierbij voldoende informatie te hebben gegeven.

Met vriendelijke groeten,
Folyfoot vzw

 

 

Zondag 24.10.2020

Beste leden en dierenvrienden,

Gisteren was het bijna niet te doen van e bezoekers. We hebben er rond de 50 gehad. Maar in deze tijden van corona was het nipt voor de veiligheid de garanderen voor iedereen. We zijn zeer verheugd dat alle honden buiten gaan iedere dag voor hun wandeling te maken. Maar hebben beslist voor nu enkel op afspraak te werken en dat ook voor de wandelaars. Bv zitten 10 dieren in het opvangcentrum. Wel dan gaan er 10 wandelaars toegelaten worden... enz....

Want alles is veilig verlopen maar het was op het randje van niet veilig te kunnen werken en dat voor onze medewerkers. Ook vragen we dan met aandrang de mensen die een afspraak hebben voor eender wat. Dit uur dan ook te respecteren. Zodat alles vlot verloopt.

Afspraken kunnen gemaakt worden via 0477741304

Sorry voor dit bericht, we zijn dolblij dat er veel mensen ons bezoeken en steunen in alles. Maar willen geen boete hebben dat er teveel mensen aanwezig zijn op 1 plaats.

Hopelijk nemen jullie dat niet verkeerd op.

Met vriendelijke groeten.
Het bestuur
Folyfoot.be

Beste dierenvrienden en wandelaars,

Onze Halloween wandeling van 31okt kan jammer genoeg niet doorgaan en dat wegens we onder de horeca vallen. En dat wegens we een drankje aanbieden en achteraf nog wat kunnen drinken. Ook kunnen we met het aantal die ingeschreven is niet gewoon de wandeling laten doorgaan en dat wegens het max 40 is. En we er ruim boven zitten.

Ook kunnen we dit evenement niet meer verplaatsen wegens dat nu al de 2de keer is en ons ook centjes kost voor te organiseren. Reclame Facebook, instagram, enz...

Ook zijn er nog een aantal andere maatregelen voor het dierenopvangcentrum. Maar deze maatregelen komen straks aan bod in een ander bericht.

We hopen op jullie steun in deze moeilijke periode want voor ons is dat terug een zware dobber om te slikken... terug geen beetje zuurstof bijgekregen maar enkel kosten...

Nogmaals we hopen op jullie begrip,
Met vriendelijke groeten,
Het folyfoot team.

Aandacht!!

Zoals iedereen weet zit Waregem in een rood gebied van de corona besmettingen. Daarom vragen we met aandrang van als je het opvangcentrum bezoekt van zeker je mondmasker aan te hebben en bij binnen komen je handen goed te ontsmetten. Ook mogen er maar max 4 personen in het onthaal van het opvangcentrum.

Voor de wandelaars en of de adoptie 's zullen de honden door de medewerkers naar buiten gebracht worden en dat voor de veiligheid van onze medewerkers.

We hopen op jullie begrip.
Folyfoot.be

VANAF 11 juli verplicht mondmasker 

Beste bezoekers,

Zoals jullie al wetenis het vanaf 11 juli verplicht een mondmasker te dragen in winkels en openbare plaatsen. Ook Folyfoot is een openbare plaats en is het verplicht van deze dan ook aan te doen bij een bezoek aan ons Dierenopvangcentrum.  We hopen op jullie begrip. 

VANAF 08.06.2020 terug normaal open

Beste dierenvrienden,

Vanaf dinsdag 02.06.2020 zal het opvangcentrum terug open zijn op de normale uren en dat is van dinsdag tot zaterdag van 13u30 tot 15u30. Ook de adopties gaan we weer voorzichtig opstarten. Dus dit wil zeggen dat we het dierenopvangcentrum Folyfoot wat vroeger uit de lock down halen. 

We hopen dat iedereen de nodige maatregelen zal gebruiken bij het bezoeken van het dierenopvangcentrum. wat houd dat in? 

* bij het binnen komen handen ontsmetten

* indien mogelijk een mondmasker dragen

* voldoende afstand bewaren van iedereen

* max 4 personen binnen in het opvangcentrum 

* bij het buiten gaan terug handen ontsmetten

 

 

Datum 07.05.2020 om 8u52

Welk mondmasker moet ik aandoen ? dit voor uw veiligheid en anderen.

Zoals iedereen weet vragen we ( niet verplicht) van een mondmasker aan te doen als je op bezoek komt in het dierenopvangcentrum, Nu vragen de mensen veel aan ons ook van welke mondmaskers zijn nu eigenlijk goed en welke niet. Wel hieronder heb je een paar voorbeelden dat we jullie toch willen laten zien. Koop ze liefst bij de Apotheek in je buurt en niet via een winkel. Dan ben je zeker dat je de juiste aan hebt voor U en anderen te beschermen.

 

 

Datum 06.05.2020 om 9u45

Vanaf 12 mei 2020 terug open 

!!!VANAF 12MEI ZIJN WE TERUG NORMAAL OPEN!!!

Na de beslissing van het bestuur hebben we beslist van het dierenopvangcentrum vanaf Dinsdag 12mei terug te openen op de gewone openingsuren.
Wel zal het verplicht zijn van het dierenopvangcentrum te betreden na :


- het ontsmetten van handen.
- mondmasker aangeraden!! ( bescherm jezelf en anderen)


Deze maatregelen nemen we zelf als dierenopvangcentrum en dat voor de veiligheid van onze mensen.


Ook zijn vanaf dan iedereen terug welkom voor met de dieren te komen wandelen, Wel vragen we van in de voormiddag ons te bellen zodat we weten hoeveel mensen er aanwezig zouden zijn in het opvangcentrum.


Hopende op jullie begrip,

 

Datum 25.04.2020 om 10u48

Vanaf 12 mei zijn we terug normaal open

Beste leden en vrienden, 

Na de beslissing dat de veiligheidsraad gisteren genomen heeft hebben we beslist van het dierenopvangcentrum vanaf  Dinsdag 12mei terug te openen op de gewone openingsuren. Wel zal het verplicht zijn van het dierenopvangcentrum te betreden na : 

- het ontsmetten van handen.

- een mondmasker te dragen.

deze maatregelen nemen we zelf als dierenopvangcentrum en dat voor de veiligheid van onze mensen. 

Indien er andere maatregelen zich voor doen voor 11mei houden we jullie wel op de hoogte van de stand van zaken.

Hopende op jullie begrip, 

Nieuwe maatregel tot 4 mei 2020

Beste leden en vrienden, 

We hebben deze namiddag beslist dat de werking die nu telt met COVID19 laten door gaan tot de maatregelen versoepelen en niet meer op afspraak te werken. 

Hopende op jullie begrip. 

 

Datum 23.04.2020 om 11u26

 

Datum 15.04.2020 om 18u00

 

Datum 09.04.2020 om 10u00

 

Datum 27.03.2020 om 19.13

Nieuwe maatregelen van het crisiscentrum op 27.03.2020

We blijven open maar de in plaats dat we tot 5april enkel op afspraak werken is verlengd tot zondag 21april.

We houden jullie op de hoogte moest er iets veranderen voor de dierenopvangcentrums of asielen.

 

hopende op jullie begrip  

 

Datum 31.03.2020 om 14.20

BEDANKT VOOR DE MOOIE TEKENING !!!

Ook wij staan 24u op 24u klaar voor de dieren in nood op te vangen en nog voor de dieren te zorgen voor de mensen die ziek zijn door dat klote virus. Bedankt voor aan ons te denken doet deugd van zo post te ontvangen van kinderen en ouderen.
Wij doen het met veel plezier en ja we zien er uit als mars mannekes maar we moeten ons ook beschermen, wij zouden liefst het virus overwinnen want 1 schakel wegvallen in een opvangcentra kan grote gevolgen hebben.

 

Datum 27.03.2020 om 12.45

Belgische kat loopt coronavirus op, hoe uitzonderlijk is dat en moeten we ons zorgen maken over onze huisdieren?

Het coronavirus is vastgesteld bij een Belgische kat. Dat laat viroloog Steven Van Gucht weten op de dagelijkse corona-persconferentie. Hij benadrukt wel dat het "een alleenstaand geval" is. Moeten we ons zorgen maken over onze huisdieren? Drie vragen en drie antwoorden.

Kan mijn huisdier ziek worden met het coronavirus? 

Ja, maar dat is volgens virologen zeer uitzonderlijk. Er zijn wereldwijd momenteel drie gevallen bekend waarbij dieren het coronavirus hadden opgelopen. Het gaat om twee honden in Hongkong en één kat in België. De dieren hadden telkens het virus opgelopen van een mens met het virus, niet van een ander dier.
De honden vertoonden geen ziektesymptomen en de Belgische kat had voorbijgaande ademhalings- en spijsverteringsstoornissen, maar maakt het intussen goed. Haar baasje was besmet met het coronavirus. "Het gaat om een alleenstaand geval", onderlijnt viroloog Steven Van Gucht. "Er zijn geen indicaties dat dit vaak voorkomt."
Als een huisdier besmet is geraakt, moet het net als de patiënt in quarantaine gehouden worden. Dierenartsen blijven beschikbaar (ook voor andere ziektes of aandoeningen). Je belt best op voorhand om af te spreken of en hoe ze je kunnen ontvangen en je huisdier kunnen behandelen.
Uw huisdier laten testen op het virus is momenteel geen prioriteit, klinkt het. "Op dit ogenblik dient absolute voorrang gegeven te worden aan het gebruik van de testen voor mensen."

Kunnen huisdieren mensen besmetten? 

"Het risico op overdracht van het virus van huisdieren naar de mens is verwaarloosbaar in vergelijking met het risico op overdracht door direct contact tussen mensen", klinkt het in de richtlijnen. Toch worden verhoogde hygiënemaatregelen sterk aangeraden. "Vermijd nauw contact met uw dier, vooral als u ziek bent, was uw handen na het aanraken van een dier en laat het niet likken aan uw gezicht."

Wat met de huisdieren van wie ziek is? 

Als de patiënt thuis verblijft, wordt aangeraden om het huisdier zoveel mogelijk binnen te houden. Voor het dierenwelzijn moeten de dieren wel nog steeds uitgelaten worden, daarbij moet voldoende afstand worden gehouden van anderen. Nauw contact tussen de zieke en het dier moet worden vermeden.
Als de patiënt in het ziekenhuis verblijft, wordt het huisdier best verzorgd in een vertrouwde omgeving door een familielid of kennis.

Bekijk hieronder viroloog Steven Van Gucht over de kat: klik hier

BRON : VRTnieuws

 

Datum 26.03.2020 om 18.18

Weyts benadrukt: "dier uit asiel adopteren blijft mogelijk"

Wie een huisdier wil adopteren, kan nog steeds terecht bij de dierenasielen. Die asielen zijn gesloten voor bezoek, maar mogen wel nog steeds afspraken maken voor adopties. Dat zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. De N-VA-minister vraagt van het federaal crisiscentrum wel meer duidelijkheid voor de kwekers, want ook zij zitten met een opgebouwd bestand van levende dieren.

Minister Weyts heeft na overleg met het federaal crisiscentrum meer duidelijkheid gekregen over de dierenasielen. Die mogen zich blijven inzetten voor de opvang en verzorging van dieren. Ook de vrijwilligers mogen aan de slag blijven, maar moeten daarbij natuurlijk ook alle voorzorgsmaatregelen over afstand en hygiëne respecteren.

Ook uitstroom nodig

De asielen zelf blijven gesloten voor bezoek, maar adopties mogen wél nog, zij het dan op afspraak. “Als er weken- of maandenlang geen adopties meer zouden zijn, dan kan dat grote gevolgen hebben in de asielen”, aldus Weyts. “De instroom van dieren is immers niet gestopt bij de asielen. Er moet ook een uitstroom zijn van dieren die opgenomen worden in een liefdevolle thuis”.

De N-VA-minister wil ook de geplande financiële steun voor de asielen versnellen. Zo zullen de erkende dierenasielen voor eind april een eenmalig steunbedrag van 3.000 euro krijgen.

Duidelijkheid

Minister Weyts dringt bij het federaal crisiscentrum aan op meer duidelijkheid voor de dierenkwekers. “Ik heb het crisiscentrum al een paar keer gevraagd om ook een uitzondering te maken voor de honden- en kattenkwekerijen. Zij zitten nu ook met een opgebouwd bestand van levende dieren. Er moet ook voor hen duidelijkheid komen.”
Asieldier adopteren? Kijk ook eens op adopteereendier.be.

Bron: HLN /BELGA   klik hier

 

Datum 24.03.2020 om 11.55

opvangcentra trekken aan de alarmbel

Terwijl de mensen Hamsteren, zitten wij te denken van hoe gaan we het doen? Alles op afspraak maar sedert maandag is het zo stil... Alsof iedereen ons vergeet in België.... Alle opvangcentra en asielen trekken aan de alarmbel. Onze dieren worden vergeten.... De facturen blijven komen.... Onze opendeurdag van 4april hebben we moeten annuleren voor het virus. Maar vergeet niet door opendeurdagen en eetfestijnen blijven we bestaan. Dat is een zware dobber voor ons. Want met de opendeurdag kunnen we overleven tot het eetfestijn Enz...

Mensen denk aub aan ons en de dieren en als je wilt en je was van plan van naar de opendeurdag te komen voor ons te steunen. Mag ik dan vragen van ons nu via een overschrijving te steunen? De dieren zullen U dankbaar zijn en ook wij.

We doen al het mogelijke voor de dieren te verzorgen met onze vaste medewerkers. Maar moeten alle andere mensen die ons willen helpen teleurstellen wegens we niet mogen van de overheid. We hebben al enkele mooie berichten gehad voor hulp. Maar moeten altijd het zelfde zeggen van sorry šŸ™ zijn enkele de vaste medewerkers.

Wie wil ons helpen? Die kan zijn steentje bijdragen op het volgende rekeningnummer : BE45119600630689
We danken iedereen voor de steun. En dat uit naam van alle medewerkers en de dieren.

 

Datum 23.03.2020 om 15u28

FOLYFOOT KRIJGT HULP VAN FRANTASY

Ook de medewerkers willen we 100% beschermen tegen het corona virus en hebben ook problemen voor aan mondmaskers te komen, daarom hebben we de vraag gesteld aan Pol voor er een paar te maken voor Folyfoot. Dat was geen enkel probleem en hebben ze zelf gratis gehad!!  Waar we heel blij mee zijn!!

 

datum 21.03.2020 om 17.08

PERSMEDEDELING VAN BEN WEYTS
DE VLAAMSE MINISTER VAN DIERENWELZIJN

Zorg voor dieren is een essentiële activiteit

Het verzorgen van dieren die voor hun welzijn en gezondheid afhankelijk zijn van de mens is een essentiële activiteit, die gewoon kan doorgaan. Dat bevestigt Vlaams Dierenminister Ben Weyts, na overleg met het crisiscentrum. Onder meer dierenasielen kunnen hun activiteiten dus verderzetten, met respect voor de voorzorgsmaatregelen rond bijvoorbeeld hygiëne. “Ik wil dierenverzorgers bedanken dat zij in deze moeilijke tijden niet alleen aan mensen, maar ook aan dieren denken”, zegt Weyts. “Zonder vrijwilligers in asielen komen veel dieren in problemen”.

 

Het crisiscentrum heeft een lijst opgesteld met essentiële activiteiten die gewoon kunnen doorgaan. De zorg voor dieren in het algemeen en de activiteiten van dierenasielen in het bijzonder waren niet opgenomen in die lijst. Vlaams Dierenminister Ben Weyts drong daarop aan op overleg met het crisiscentrum, om een einde te maken aan de onzekerheid.

 

Weyts kan nu na overleg met het crisiscentrum bevestigen dat het verzorgen van dieren die voor hun welzijn en gezondheid afhankelijk zijn van de mens een essentiële activiteit is. Het gaat dan om alle gehouden dieren, maar ook om zwerfdieren. Dat betekent dat de dierenasielen kunnen doorwerken. Dieren afstaan of adopteren kan wel alleen nog op afspraak. Iedereen moet altijd rekening blijven houden met de voorschriften rond hygiëne, afstand en voorzichtigheid.

 

“De terechte aandacht voor de gezondheid van de mens mag er niet toe leiden dat we de gezondheid van dieren uit het oog verliezen”, zegt Weyts. “We kunnen in de dierenasielen gelukkig rekenen op gemotiveerde vrijwilligers, die zelfs in moeilijke tijden blijven instaan voor dierenwelzijn. In woord en in daad. We gaan daar ook geld tegenover zetten. Ik heb al voor de eerste keer een eenmalig bedrag toegekend aan alle erkende asielen. Nog dit jaar zal ik ook een structurele financiële ondersteuning van de dierenasielen voorzien. Die steun zal meer dan welkom zijn de volgende maanden”.
De diensten van minister Weyts werken nu samen met het crisiscentrum aan een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen in verband met het houden en verzorgen van dieren.

Contact:
Michaël Devoldere, woordvoerder Ben Weyts, 0484/14.08.19

 

 

datum 19.03.2020 om 12.17

 

datum 19.03.2020 om 7.08

WIL JE MEER INLICHTIGEN VAN HOE EN WAT ER ALLEMAAL MAG

EN NIET MAG ? 

 

We blijven telefoon en mail krijgen van wat en hoe zit het nu, Wel we hebben de link van de provincie West Vlaanderen hieronder gezet zodat je alles kan zien. zowel van winkels, kapper, dierenasielen, dierenarts, enz...

dat is een vertrouwbare link want is van de provincie zelf, druk op het logo van West-Vlaanderen en je komt op de juiste pagina

 

datum 18.03.2020 om 18.33

NIEUWE MAATREGEL VANAF 19.03.2020

 

-OPENINGSUREN VAN HET OPVANGCENTRUM FOLYFOOT vzw 

 

De gouverneur van West-Vlaanderen heeft beslist dat alle dierenasielen terug open mogen en dat op de normale uren. Dus met andere woorden het Opvangcentrum zal van dinsdag tot Zaterdag open zijn van 14u tot 15u45

- Wel vragen we aan iedereen dat de veilige maatregelen worden genomen en geen massa bijeenkomst is. met andere woorden er zullen strenge maatregelen genomen worden en iedereen is verplicht van zijn handen te ontsmetten bij het binnen komen van het asiel en dat met max  3 van personen. 

 

ONZE MEDEWERKERS EN VRIJWILLIGERS

zullen ook de wet naleven en geen handen geven aan de klanten en toch 1.5meter afstand houden van iedereen. de zorg van onze dieren blijft zoals voorheen en zullen ook uitgelaten worden door de vaste medewerkers en dat in de namiddag.

 

ALGEMEEN :

wij als opvangcentrum zullen deze maatregelen strikt volgen, Indien de medewerker vraagt voor deze regels toe te passen en je weigert dan zullen we genoodzaakt zijn voor u vriendelijke te vragen voor het terrein te verlaten

 

 

 

-ALLE groepsbezoeken aan het dierenasiel worden geschrapt (to do secretariaat).

 

BEZOEKEN

door particulieren worden ontraden (info op website & facebook). Dit wil zeggen wie komt om eens te zien naar de dieren of ons dierenasiel IS HET MOMENTEEL STERK AF TE RADEN!! ( en dat wegens de mensen die afstand en/of adoptie doen voorrang hebben voor binnen te gaan.

 

-Wie ernstig overweegt om een dier te adopteren mag afkomen, bij voorkeur na eerder te hebben afgesproken dit kan telefonisch, via facebook, chat, mail, ….

- BEZOEK kandidaat adoptanten max 2 personen
.
- MAX 3 personen in het opvangcentra. daar wordt streng op toegezien en dat voor de veiligheid van onze medewerkers. iedereen is verplicht als ze binnen gaan voor hun handen te ontsmetten. indien er meer mensen op het ogenblik zijn, worden deze aangeraden voor buiten te wachten.

VOOR DE VASTE MEDEWERKERS EN VRIJWILLIGERS 

 

- VERBOD om deel te nemen aan ALLE EXTERNE OPLEIDINGEN en MEETINGS
(animalshelter, asiel medewerker, … ), die gevolgd worden in opdracht van honden en poezenopvang Folyfoot.

 

- ALLE INTERNE OPLEIDINGEN / VERGADERINGEN met meer dan VIER personen worden geschrapt:

 

DATUM 14.03.2020 OM 7.56

Dieren en het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2/COVID-19)

Lees hier meer over veelgestelde vragen over het coronavirus en huisdieren

Naar aanleiding van een bericht dat in Hongkong een hond positief getest is op SARS-CoV-2* zijn veel vragen bij diereigenaren ontstaan.
De hond uit Hongkong vertoonde geen bij SARS-CoV-2 passende klinische verschijnselen. De hond werd getest omdat het dier in een quarantaine faciliteit was opgenomen nadat de besmette eigenaar van de hond was opgenomen in het ziekenhuis. Op dit moment is het onduidelijk of de hond daadwerkelijk besmet is, of dat het virus alleen aanwezig was in de neus van de hond door intensief contact met zijn zieke eigenaar.

 

Er zijn geen aanwijzingen dat huis- en landbouwhuisdieren, zoals koeien, varkens en schapen, geïnfecteerd kunnen worden met SARS-CoV-2 of dat ze een rol spelen bij de verspreiding van het virus en een infectiebron vormen voor mensen. De overdracht van SARS-CoV-2 gaat van mens op mens. Op dit moment worden studies uitgevoerd om de gevoeligheid van huis- en landbouwdieren voor het nieuwe coronavirus op te helderen.
Coronavirussen komen bij veel diersoorten voor, maar dat zijn andere types dan SARS-CoV-2. De meeste coronavirussen zijn diersoortspecifiek en niet overdraagbaar tussen verschillende diersoorten of van dier naar mens.

Vaccins en testen
Er zijn vaccins tegen coronavirussen voor verschillende diersoorten beschikbaar, maar dit zijn vaccins tegen diersoortspecifieke coronavirussen die maag-darm-infecties veroorzaken. Deze vaccins geven geen bescherming tegen SARS-CoV-2.
Er zijn ook testen beschikbaar om honden en katten te testen op coronavirus, maar deze testen zijn bedoeld om te controleren of honden of katten besmet zijn met een coronavirus dat maag-darm-infecties veroorzaakt, maar niet geschikt om mensen te testen, en bovendien niet gemaakt voor SARS-CoV-2.

 

Meer informatie
Voor meer informatie over coronavirus en gezelschapsdieren, ga naar de informatiepagina van de KNMvD of de informatiepagina van de Global Veterinary Community. Het RIVM geeft actuele informatie over het coronavirus bij mensen.

Bovenstaande tekst is gebaseerd op de kennis die op dit moment (4 maart 2020) beschikbaar is over het infectiegevaar en de risico’s van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) voor dieren.

*Het nieuwe coronavirus is door de Coronavirus Study Group van de International Committee for the Taxonomy of Viruses SARS-CoV-2 genoemd. De ziekte die dit virus veroorzaakt, heet ‘Coronavirus Disease 2019’, afgekort tot COVID-19.

 

DATUM 13.03.2020 OM 02.35

MAATREGEL VAN CORONAVIRUS 

vanaf 14 maart tot 5april is het VERBODEN van met meer dan 4 personen het dierenopvangcentrum te betreden.
We vragen aan de mensen indien er mensen voor zijn van wat geduld te hebben en buiten te wachten op het plein.
maak zeker ook gebruik van onze ontsmetting die beschikbaar is .
We danken jullie voor het begrip en de medewerking
Folyfoot team