16.04.2019

Spaghettiavond Folyfoot vzw

de voorverkoop van de kaarten start op 01.05.2019
je kan de kaarten kopen bij :


Dierenopvangcentrum Folyfoot te waregem
(casselrijstraat 90 GSM 0477/74.13.04 of info@folyfoot.be)

Caroline Gistelinck te Nieuwenhove (Waregem)
(Evarist de Coninckstraat 39 GSM 0496/55.47.82)

Kim Verbeeren te Leupegem
(Vontstraat 56 - Oudenaarde GSM 0471/61.85.08)


ook kan u de kaarten online aankopen en dat met de overschrijving op het nummer : BE241 6528 2556 2638
met vermelding van aantal personen.
Volwassenen: 15euro met gratis koffie
kinderen tot 12jaar: 10euro met gratis drankje

 

 

04.04.2019

Officieel: vuurwerkverbod in Vlaanderen goedgekeurd

Vlaanderen verbiedt het afsteken van vuurwerk. Het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor het voorstel van decreet. De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

Momenteel is vuurwerk in Vlaanderen toegelaten, tenzij de gemeente het verbiedt. Iets minder dan 40 gemeenten hebben zo’n totaalverbod, in 103 andere is toestemming van het gemeentebestuur nodig. Maar omdat die regels zo diffuus en weinig bekend zijn, steken mensen eigenlijk nagenoeg overal in Vlaanderen - zeker in de eindejaarsperiode - massaal vuurwerk af. Dat leidt elk jaar tot incidenten met paniekerige dieren, soms met zware verwondingen en het overlijden tot gevolg.
Om dat in de toekomst te vermijden, past Vlaanderen de regels aan. In het voorstel van decreet van parlementsleden Sofie Joosen (N-VA), Dirk de Kort (CD&V), Gwenny De Vroe (Open Vld), Els Robeyns (sp.a) en Bart Caron (Groen) wordt de redenering omgedraaid en komt er een totaalverbod op vuurwerk. Het verbod geldt trouwens ook voor voetzoekers, wensballonnen en carbuurkanonnen.
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts reageerde eerder al tevreden. “Ik krijg elk jaar tientallen mails binnen met verhalen en foto’s van dieren die gewond zijn geraakt, of zijn gestorven. Er was veel onduidelijkheid waardoor iedereen ervan uitging dat vuurwerk altijd en overal toegelaten was. We draaien de logica nu om: in de praktijk zullen de lokale besturen terughoudend zijn en vuurwerk beperken tot welbepaalde plaatsen en goedgekozen momenten”, meent Weyts.

 

BRON : Vtmnieuws

03.04.2019

Folyfoot vzw op school bezoek in Oudenaarde

Meester Kim gaat ook naar scholen voor de kinderen wegwijs te maken wat een dierenopvangcentrum is en wat  we allemaal doen, het wordt dan ook mooi uitgelegd op een manier dat kinderen verstaan op hun eigen leeftijd. We kiezen er ook voor als voorbeeld hond een Am. Stafford te gebruiken voor ook kenbaar te maken dat deze honden echt niet gevaarlijk zijn maar dat dat ook volledig aan de opvoeding ligt van puppy aan. Wie een afspraak wil voor een bezoek aan de klas kan altijd mailen naar adoptie@folyfoot.be . Als de kinderen naar huis gaan weten ze en kunnen ze aan hun mama of papa vertellen wat een dierenopvangcentrum is en wat we allemaal doen. want zeg nu zelf, zijn aan de kinderen dat we het goede voorbeeld moeten geven want dat is onze toekomst!!!! 

30.03.2019

Opnieuw doodsbedreigingen in dossier van dierenasiel

DEINZE - Via een mediabericht vraagt burgemeester Jan Vermeulen aan de inwoners de kalmte te bewaren in het dossier rond het dierenasiel Kat op de Dool.

Nadat donderdagavond meer dan anderhalf uur over het dossier rond dierenasiel Kat op de Dool werd gedebatteerd, zijn er vrijdag opnieuw doodsbedreigingen geuit ten aanzien van personen die rechtstreeks in het dossier betrokken zijn. Vorige week gebeurde dat ook al, toen aan het adres van schepen van Dierenwelzijn Filip Vervaeke (Open Deinze) uit Nevele. “Het wordt tijd dat al dat gedoe stopt”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) nu. “De stad had tot nu toe niet gecommuniceerd in de hoop dat de rust en de sereniteit zouden terugkeren. We stellen echter vast dat vandaag bedreigingen zijn geuit die veel verder gaan dan eieren kapot gooien op de auto van de schepen. Bovenal moet de rust terugkeren. Vandaar ook de opening die we als schepencollege aanboden om een nieuw gesprek aan te gaan met de voorzitster van Kat op de Dool. We willen dit echter alleen doen op voorwaarde dat de entourage rond het dierenasiel geen doodsbedreigingen meer uit.” (jdv)

 

Bron ; Nieuwsblad

 

 

29.03.2019

Stadsbestuur Deinze kiest voor Folyfoot vzw

even ter kennis van zaken, we hebben ons al heel de tijd stil gehouden en zullen ons ook niet verlagen tot wat het andere asiel doet voor ons door het slijk te halen en hun volgers. Wel deel ik graag mee dat ik ook op de gemeenteraad was en daar het noch grof aan toe ging en hebben ons ook heel stil gehouden ;-)

De mensen hebben nooit contact met ons gezocht voor een samenwerking te doen met ons, ook hebben we heel graag dat ze eens de euthanasiecijfers boven halen en naast elkaar leggen, want dan zullen de ogen open gaan wie er meer geeft dan ons..., we hanteren altijd voor een snel verblijf in ons opvangcentrum en verdwaalde dieren gaan onmiddellijk naar hun baasje, indien deze niet thuis zijn word deze dan overgebracht naar het opvangcentrum. ook wil ik mededelen dat we geen nachtvergoeding vragen als de mensen de dag zelf niet achter hun dier komen... enkel als ze de dag erna maar contact met ons opnemen en ook dat staat in de contracten van onze samenwerking tussen al onze gemeenten. we vragen idd vervoer kosten want ik weet dat er geen enkele wagen op water rijd indien dat mogelijk is gaan we dat idd gratis doen, vanaf 01.07.2019 zullen de prijzen standaard zijn voor Groot Deinze en dat is 55euro terug eigenaar. Dus als de eigenaar niet kan komen tijdens de openingsuren zal er een afspraak gemaakt worden met de eigenaar voor de dag erna in de voormiddag de ophaling te doen. indien de eigenaar niet opdaagt de eerste 15dagen dan zal de hond klaar gemaakt worden voor adoptie.

 

Ik vraag me enkel af waarom kranten en mensen zomaar met slijk gooien en ons nooit de vraag gesteld hebben voor onze mening te zeggen, Ook hebben we een telefoon gekregen met dreigtaal van als we in Deinze komen dat ze onze gezinnen zullen vinden, we gaan dan ook zoals het hoort een klacht neerleggen tegen onbekenden. en laten we de politie hun werk doen, want iedereen mag zijn mening hebben maar je komt niet met dreigtaal naar de mensen toe voor hun gezin.

 

hier nog eens de openingsuren voor jullie en de foto van de bestelwagen die zal instaan voor onze nieuwe gemeenten en steden.

   

 

 

openingsuren adoptie van dieren:
van Dinsdag tot zaterdag van 14u tot 16u 
maandag, zondag en Feestdagen gesloten
openingsuren terug eigenaar van dieren:
7 op 7  op afspraak
of tijdens de openingsuren van 14u tot 16u
op maandag, zondag en Feestdagen is het op afspraak

VOOR POLITIEDIENSTEN EN GEMEENTEN OF STEDEN ZIJN WE
24u op 24u 7op7 bereikbaar gelieve daar ook rekening mee te houden, ons opvangcentrum werkt enkel met vrijwilliger

 

 

 

27.03.2019

STAD DEINZE BLIJFT BIJ BESLUIT MET FOLYFOOT TE WERKEN VOOR OPVANG DIEREN

De meerderheid in de gemeenteraad blijft bij haar voornemen om voor de opvang van dieren samen te werken met Folyfoot in Waregem en niet meer met Kat op de Dool uit Deinze.

Op de gemeenteraad donderdag maakt Patricia Rotsaert van dat dierenasiel uit Leerne van het spreekrecht gebruik om de stad te vragen haar dierenasiel verder te ondersteunen.
Nieuwbakken schepen van Dierenwelzijn Filip Vervaeke (Open Deinze) lag de afgelopen maand onder vuur met de beleidskeuze om de opvang van dieren naar Folyfoot in Waregem over te brengen. “Zijn keuze en die van de stad kregen via verschillende kanalen veel tegenwind”, zegt fractieleider Tess Minnens van Open Deinze. “In die mate zelfs dat via Facebook haatreacties werden verzonden en ook via de post en telefonisch de schepen op een onaangename manier werd bestookt.”
“De beleidsbeslissing is gemaakt om de opvangprocedure te verbeteren”, zegt Filip Vervaeke. “De samenwerking met Folyfoot uit Waregem is positief geadviseerd door de dierenwelzijnsadviesraad, door de politiediensten en het schepencollege. Om alle twijfels rond Folyfoot weg te werken ben ik met hen gaan samenzitten om de samenwerking op punt te zetten. Alle dieren kunnen door dat asiel 24 op 24 uur worden opgehaald en de eigenaars kunnen ze 7 op 7 oppikken.”
“Het asiel beschikt over aangepaste voertuigen om de dieren te vervoeren en Deinze te bedienen. Ze zullen zelfs eerst trachten na chiplezing de dieren thuis af te zetten bij de eigenaars. Na twee weken tevergeefse opvang wordt actief naar een nieuwe eigenaar gezocht. Jammer dus dat de keuze voor een duidelijke opvangprocedure zoveel emotionele reacties heeft uitgelokt.”
“Ik ben pas gestart als schepen en heb veel plannen voor het dierenwelzijnsbeleid. Zo droom ik van een eigen dierenasiel in Deinze en ik vind dat we strenger moeten optreden tegen dierenmishandeling.” (jdv)

 

BRON ; nieuwsblad

 

 

27.03.2019

REGISTRATIE VAN ADOPTIEHONDEN 

 

Folyfoot zit niet stil, we hebben een proef periode van 3 maand achter de rug en kan jullie mededelen dat vanaf nu iedere hond die geadopteerd wordt rechtstreeks geregistreerd wordt op de naam van de nieuwe eigenaar 😁, wat wil zeggen dat de mensen geen week of soms 14 dagen moeten wachten voor hun lieveling op hun naam staat maar zodra ze de deur uit gaan in het opvangcentrum hun papieren al mee krijgen van DogiD 😁, ook hondjes die nog geen chip hebben worden deze door onze dierenarts ingeplant en geregistreerd door ons.

 

 

15.03.2019

DIERENOPVANGCENTRUM FOLYFOOT HEEFT EEN NIEUWE DIERENAMBULANCE 

Door de jaren heen heeft dierenopvangcentrum altijd een Dierenambulance ter beschikking voor al de Gemeenten en Steden waar ze mee samenwerken. deze wagen haalt de verdwaalde dieren op en doet ze van 8u tot 20u rechtstreeks terug naar de eigenaar als ze te achterhalen zijn met de chip gegevens of de eigenaars thuis zijn. Anders worden ze overgebracht naar het opvangcentrum die gelegen is in de casselrijstraat te Waregem. Tijdens de nachturen worden de dieren rechtstreeks naar het opvangcentrum gebracht en kunnen de eigenaars de dag erna achter hun verdwaald dier komen. 

Ook achterin in de wagen is er plaats voor gewonde dieren en deze worden onmiddellijk doorgebracht naar de dierenarts waar Folyfoot vzw mee samenwerkt, daar wordt de verzorging gedaan van de dieren, Ook wordt de eigenaar zo snel mogelijk op de hoogte gebracht zodat ze onmiddellijk achter hun dier kunnen komen. En dat bij de dierenarts of het opvangcentrum. 

De dierenambulance rijd niet uit voor particulieren. 

de wagen zal vanaf 15.03.2019 instaan in alle gemeenten en steden en zullen de mensen deze wagen leren kennen. de wagen is uitgerust met alle veiligheidsmaatregelen dat nodig zijn voor mens en dier veilig te laten verlopen tijdens de dag en nacht. 

 

28.02.2019

Huurders mogen voortaan altijd huisdieren houden, tenzij huurwoning niet geschikt is

Huurders die een huisdier hebben, zullen vanaf nu enkel nog in uitzonderlijke gevallen geweerd mogen worden uit hun huurwoning. Dat zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). In de meeste huurcontracten staat dat huurders geen huisdieren mogen houden, tenzij na schriftelijke toestemming van de verhuurder. Maar dat is nu veranderd, in samenspraak met de belangenvereniging van verhuurders.

De standaardcontracten die huurders bij het huren van een woning of een flat zullen ondertekenen, zullen er voortaan dus enigszins anders uitzien, want de paragraaf over huisdieren zal worden aangepast.

"We gaan de zaken omdraaien", zegt Weyts. "Huisdieren zullen voortaan altijd toegelaten zijn, tenzij de huurwoning daar niet voor geschikt is. Een klein appartementje is bijvoorbeeld niet geschikt voor een Duitse herder. Dat is trouwens ook goed voor het dierenwelzijn."

De voorbije jaren leidde de situatie al tot verschillende rechtszaken, aangespannen door huurders die uit hun woning werden gezet omdat ze huisdieren hielden. "Nu brengen we de huurcontracten dus ook in overeenstemming met de recente rechtspraak en zorgen we ervoor dat dierenliefhebbers geen afscheid moeten nemen van hun dieren als ze gaan huren", voegt Weyts er aan toe.

Als het houden van een huisdier, ondanks het aangepaste huurcontract, toch zou leiden tot een geschil tussen huurder en verhuurder, zal het opnieuw aan de rechter zijn om te beslissen of het huisdier mag blijven of niet.

BRON : VRTnieuws

18.02.2019 Bancontact / Folyfoot vzw 

 

Beste dierenvrienden,

We hebben 6maand een test gedaan voor met bancontact te betalen bij ons, maar er zijn er te weinig die er gebruik van maken. En voor de vzw is dat enorm duur! Daarom hebben we besloten van dat geld van de huur en werking van Bancontact te gebruiken voor de dieren, inplaats voor dat toestel.

Hopende op jullie begrip

 

 

 

16.02.2019 hond achter gelaten die verwaarloosd is : 

 

 

Pitoe ziet er heel verwaarloosd uit, mogelijk werd hij uit een auto gegooid.

hier de link van i n de krant van Nieuwsblad :  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190216_04180243 

 

hier het Artikel : 

 

Wie liet Pitou achter in centrum van Staden?

 

STADEN/WAREGEM

 - 

In het centrum van Staden werd donderdagavond een verwaarloosd hondje gevonden. Bewoners namen het dier binnen en alarmeerden de politie.

De eigenaars van het asiel waar de acht maanden jonge hond nu zit, gaven hem de naam Pitou. Maar van wie het beestje is, weet voorlopig niemand. Het werd donderdagavond rond 21.30 uur gevonden in het centrum van Staden. Bewoners pikten het hondje van de straat en belden de politie. Die liet de mensen van Folyfoot Waregem komen om het op te pikken.

“We gaven het beest de naam Pitou”, zegt Jurgen Naert van Folyfoot Waregem. “Deze acht maanden oude Shih Tzu was er zeer slecht aan toe. Hij was onderkoeld en uitgedroogd. Vermoedelijk leefde hij al enkele dagen op straat. Misschien werd hij uit een auto gegooid.”

Pitou verblijft nu in het asiel. Hij kreeg er vrijdag bezoek van de dierenarts, die dit weekend opnieuw langsgaat. Maandag volgt een bezoek aan het trimsalon om zijn wilde vacht te fatsoeneren. Daarna trekt Naert naar de politie, om aangifte te doen tegen onbekenden. “De eigenaar mag langskomen, maar hij krijgt de hond niet meer mee. Hij heeft er veel te slecht voor gezorgd.”

Pitou is vermoedelijk een kruising van een Shih Tzu met een ander ras. De Aziatische rashondjes worden regelmatig gedumpt. “Die hebben een korte neus, waardoor ze moeilijk ademen en snurken of andere geluiden maken. Veel mensen kunnen dat blijkbaar niet verdragen, waarna ze gedumpt worden.” (kvo)

13/02/2019

Folyfoot in het nieuws na het vangen van de Kangoeroe te Kruisem

 

09/02/2019

 

Folyfoot in het vrt nieuws op zoek naar de kangoeroe te Kruisem

 

25/01/2019

Deze morgen opgebeld door de krant.

Omdat ze op onze FB pagina ons artikel zien staan hebben over strooi zout en de reactie op de diertjes.

Altijd leuk da we eens opgebeld worden door de krant en er eens in veschijnen

 

Artikel HLN

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/dierenartsen-waarschuwen-strooizout-kan-honden-doodziek-maken~a387d086/?fbclid=IwAR2A8Kjtz0Er6ONgOWZYLSuDWflUlGpq9yyaaAsBVz5MyPuKatwwwibemDU

 

Artikel Het nieuwsblad

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190125_04130849?fbclid=IwAR22HHmaIifPSpgSXkXk62DtKC2DDHQ8oh7tf_6bhqm9TWPEWZJGg26jGgE

 

31/10/2018

20/07/2018

Met fierheid kunnen we melden dat we vanaf vandaag het erkenningscertificaat hebben gekregen van van FOD, onze vorige liep nog tot 28aug 2018 en vanaf vandaag hebben we de verlening gekregen voor onbepaalde tijd 😊. Hebben de controle met fierheid doorstaan zonder opmerkingen 😊.

Ook hierbij bedankt ik alle gemeenten, steden en politiezone’s die samenwerken met ons en ons het vertrouwen geven in hun gemeenten over het welzijn van de dieren! Natuurlijk mag ik onze vrijwilligers niet vergeten,

21/06/2018

 

Beste dierenvrienden, 

Deze week hebben we onverwacht bezoek gekregen van de mensen van dierenrecht vzw.

Dit was een aangename verrassing we kunnen zeggen dat alles heel goed verlopen is tijdens deze controle .

Wij kunnen dan ook met enige fierheid zeggen dat we de controle goed doorlopen hebben en dat we ons certificaat van dierenrecht vzw hebben mogen ontvangen hebben. 

 

 

 

06/04/2018

Met trots kunnen wij melden dat wij vanaf 06/04/2018 opnieuw beschikken over een dierenambulance die we kunnen inzetten om zieke dieren op te halen.

Ook beschikken wij over een diploma dierenartsassistent en kunnen wij indien nodig meteen de eerste zorgen toedienen aan dieren in nood.

Onze dierenambulance is uitgerust met al het nodige materiaal om de dieren te helpen.

Een kijkje in onze dierenambulance, plaats voor 3 honden, 2 poezen en ook een plaats voorzien voor de gewonde dieren die moeten liggen en vervoerd moeten worden met steunen voor hun baxters of eender wat.

Deze dierenambulance wordt bemand met een medewerker die de eerste hulp kan bieden aan de dieren tot bij de dierenarts of tot er een dierenarts ter plaatse is.

Deze wordt enkel maar op baan gestuurd in opdracht van de politiediensten en niet voor particulieren. Dus enkel bij ongevallen, enz...

Ook zullen we zo nu en dan nuttige weetjes op onze pagina plaatsen voor de eerste zorgen te kunnen geven thuis voor jullie dieren. 

01.02.2018 Folyfoot in WTV 

Leerlingen van de Freinetschool De Kleine Wereld in Waregem lezen af en toe een boek of strip voor voor honden uit het dierenopvangcentrum Folyfoot.

 

HIER EEN AANTAL ARTIKELS VAN IN DE KRANT VAN VOORLEZEN VOOR DE HONDEN