01.06.2021

alles terug normaal!!

Zoals iedereen weet is het op 9juni een versoepeling aangekondigd van coronamaatregelen, Ook wij gaan terug na een lange tijd de normale toer op. En hebben we besloten van ook op 9 juni terug de openingsuren in voege te brengen. Wel vragen we nog van een mondmasker aan te doen tijdens jullie bezoek en ook max 4 personen binnen te laten op het domein. Wel is het als voorheen dat er geen gewone bezoeken toegelaten zijn bij de dieren. en dat voor de rust te bewaren bij de dieren en geen stress momenten te creëren bij onze dieren. Indien je een hond of poes wil bezoeken die op de site staat. dan kan je een adoptieformulier invullen en bellen we U op voor een afspraak. dat is ook voorkomen dat er meerdere mensen op het zelfde moment komen voor een dier. We hopen dat we de openingsuren voor een lange tijd terug normaal kunnen laten lopen. En dat we allemaal gezond en wel mogen blijven. de openingsuren vind je hieronder.  

12.05.2021

4 honden in beslag genomen in Deinze

Gisteren 11.05.2021 hebben we samen met de politiezone Deinze/Zulte/Lievegem een beslagname gedaan van 4 schnauzers. Die in een erg vervuilde woning zaten. deze honden moeten een voor een geschoren worden voor weer zichtbaar te zijn. Was het niet van de chipgegevens wisten we niet welk ras het was. Dit dossier is nu overgemaakt aan FOD dierenwelzijn en deze dienst zal beslissen wat er met de dieren moet gebeuren. Vandaag beginnen onze vrijwilligers met deze honden te scheren en te wassen.

Wie onze diensten wil steunen voor de kosten te betalen van onze beslagnames. 

maak de dieren blij en stort een centje bij

IBAN: BE45 1196 0063 0689BIC: CTBK BE BX

05.05.2021

Nieuwe openingsuren

Door we werken met vrijwilligers is het opvangcentrum enkel open op afspraak. en dat van dinsdag tot zaterdag. Op maandag, zondag en Feestdagen is het dierenopvangcentrum gesloten voor publiek. Je kan een afspraak maken op het nummer 0477741304 en dat van 9u tot 12u en van 13u30 tot 18u. De afspraken worden gemaakt door de verantwoordelijke van het opvangcentrum. Deze gebeuren op tijdstippen dat de agenda vrij is en ook met de bijzondere maatregelen van Covid-19. Dat wil zeggen dat er max 4 personen mogen ontvangen worden tijdens een bezoek. zodra deze maatregelen wegvallen zal er weer een afspraak kunnen gemaakt worden voor meer personen.  We hopen op jullie begrip en tot dan!!

16.03.2021

Honden gered vanuit de hel!

Vandaag in alle stilte hebben we hondjes gaan verlossen van hun baasje.... dat was daar niet te harden van de stank... we hebben een alle honden die daar leefden meegenomen en een akkoord overeen gekomen met de eigenaar, indien deze niet akkoord zou gaan gingen we de politie en dierenwelzijn opbellen voor daar een pv van te maken. Deze mens heeft echt hulp nodig maar krijgt geen hulp! Daarom hebben wij beslist van deze mens te helpen en hem verzekerd dat zijn honden een warme en nieuwe thuis zullen krijgen. We zullen de honden allemaal laten controleren van onze dierenarts en in orde stellen met hun chip en vaccin. Want ze hebben allemaal geen chip of boekje, en zullen ook getrimd worden.

06.03.2021

Heisa in Zulte

Beste dierenvrienden en leden,

Er is heisa in de gemeente zulte waar we totaal geen weet van hebben. En we wel in het licht staan. Ik bedoel gewoon we hebben met verschillende gemeenten en steden een samenwerkingsvorm. Dat wil zeggen dat we enkel maar dieren opvangen voor deze gemeenten en steden. Als er buiten ons werkgebied iemand op straat komt te staan kunnen we deze dieren jammer genoeg niet binnen nemen alsook we dat zouden willen doen. Ook mag het duidelijk zijn dat we geen pensioen kunnen doen voor eender welk dier. En dat wegens we daar de vergunningen niet voor hebben. Indien er iemand van onze gemeenten en steden op straat komt te staan met zijn dieren. Kunnen we deze maar een aantal dagen opvangen tot er een andere oplossing gevonden is. Maar dat is nogmaals enkel voor de mensen die in ons werkgebied wonen. Indien je buiten ons werkgebied woont dan zijn we genoodzaakt voor deze dieren te weigeren. Iedere gemeente of stad heeft een samenwerkingscontract met een asiel. En alle asielen zijn verplicht voor deze dieren dan op te vangen. En de eigenaar moet dan zo spoedig mogelijk zien een andere oplossing te vinden. We zetten nooit iemand van onze gemeenten en steden in de kou. Maar wij kunnen onmogelijk dieren van een andere gemeente opvangen. Ook willen de mensen dat deze dieren bij ons worden ondergebracht. Maar vergeet niet wij zijn ook verplicht van de wet te volgen... ook willen sommige mensen dat we deze verbreken.

Ook staan we ongewild in de krant vandaag in de regio Deinze. Wij hebben daar totaal geen weet van. En dan willen we ook duidelijk maken aan de mensen. We hebben het ook pas deze ochtend vernomen...

We vinden het dan ook spijtig dat wij in een ruzie verzeild zijn geraakt waar we totaal geen weet van hebben. We weten wel dat de eigenaar en de politie ons gevraagd heeft voor drie honden op te vangen vanuit zulte. Maar zoals iedereen weet is Zulte geen gemeente van ons en hebben we dan ook daar door deze honden geweigerd.

06.02.2021

Billy °18.08.2011 - +06.02.2021

Deze ochtend is onze mascotte Billy in zijn slaap overleden. Hij laat een grote leegte achter in onze harten.

Toen hij anderhalf jaar geleden bij ons kwam was hij zeer mager en had een ongeneeslijke ziekte. We zijn fier dat we hem van tenger hondje naar een mollige knaap hebben kunnen transformeren, gek op snoepjes en wandelen, liefst in de regen en door de plassen.

Hij voelde zich hier thuis en was de lieveling van iedereen.

Zelfs na zijn dood blijft hij bij ons. Hij wordt gecremeerd en krijgt zijn rustplaats in het asiel.

lees verder op zijn pagina hieronder 

24.01.2021

De verzekering komt maar 1/4 tussen voor de kosten van de storm Bella

We hebben al de bomen die slecht waren weg gedaan die vooraan het opvangcentrum stonden, daarvoor is de verzekering tussen gekomen voor een bedrag van 1420euro, voor de omheining zijn ze niet tussen gekomen en dat is een bedrag van 3700euro, We hadden een inzameling gedaan voor de kosten te betalen. en hadden gehoopt, dat het geld dat we terug kregen van de verzekering konden gebruiken voor de dieren. maar helaas wilde de verzekering daar niet in tussen komen. dat wil zeggen dat we terug een bedrag van 3700 mislopen door de storm. De mensen hebben ons allemaal gesteund voor deze rekening te kunnen betalen en dan als het geld van de verzekering kwam. Dat te gebruiken voor in het opvangcentrum te steken.

 

We wilden graag in 2021 een speelweide aanmaken achteraan het dierenopvangcentrum. maar helaas lopen deze werken nu terug achterstand op. En dat ten nadele van de dieren die daar gebruik zouden kunnen van maken. maar we laten ons niet doen, We hebben iemand gevonden die ons zal helpen voor een speelweide vrij te maken van 20meter op 20meter en dan zullen we het ook veilig maken voor de dieren. 

mensen die ons willen helpen kan nog altijd op de volgende link

10.01.2021

Fifi heeft het niet gehaald

Zoals jullie allemaal weten heeft de Politiezone Deinze/Zulte/lievegem op 28.12.2020 een beslagname gedaan van dieren in Nevele, Waarvan er 5 honden bij zaten die wij een onderkomen hebben gegeven. op 05.01.2021 is Fifi enorm ziek geworden waarvoor we onmiddelijk hebben beslist van deze over te brengen naar onze dierenarts in Wielsbeke. daar is ze in behandeling geweest voor parvo en ging ze normaal ook een operatie aan het oog moeten hebben. en dat wegens ze waarschijnlijk van een stok of iets in haar oog te hebben gehad. maar het heeft niet mogen zijn en Fifi is vredig weg gegaan van ons. We hebben er alles aan gedaan voor deze mooie meid de zelfde kans te geven als de andere vier. maar dat heeft niet mogen zijn. de medewerkers van Folyfoot zijn er de kop van in en zullen Fifi nooit vergeten! want het was een zalige hond. ze was bang en onzeker maar begon ons vertrouwen te aanvaarden. normaal gezien zou ze samen met haar broer geschoren worden aanstaande maandag. maar we zullen nu denken dat ze naar haar broer zal kijken vanover de regenboogbrug. en zal genieten als ze gaat zien dat de andere honden het wel goed zullen hebben bij hun nieuw baasje. 

Fifi iedereen zal aan je blijven denken, en niet te vergeten dat je gevochten hebt voor je leven. 

hieronder nog een foto van Fifi en ook een foto van het oog. ( niet voor gevoelige kijkers)

09.01.2021

trimsalon boemer doet een mooie gift

We danken honden en poezenverzoring Boemer vanuit Wondelgem voor de twee scheerapparaten. Alsook danken we Iris voor de rit naar Wondelegem te doen voor ons.

We gaan er kunnen tegen aanvliegen voor de verzorging van de dieren, en dat met dank van de trimsalons die onze een mooie gift gedaan hebben.

06.01.2021

Trimsalons doen een schenking aan Folyfoot vzw 

op 05.01.2021 omstreeks 20.35 kwam er een bezorger aan de deur die een grote doos meehad van Trimsalon Goofy uit Kruisem, met producten voor de honden te wassen en ook twee messen voor op de scheermachine dat we zouden krijgen. Deze gaan we zeker kunnen gebruiken bij de bouvier die we in beslag genomen hebben in Deinze. maar de verassing was nog niet gedaan op 06.01.2021 omstreeks 10u30 kwam er nog een pakket aan en dat van een andere trimsalon finesse en dat met een scheerapparaat en ook een aantal benodigdheden. We zijn deze twee trimsalons heel dankbaar voor het geschenk!  we kunnen er zeker weg mee :-) 

06.01.2021

Folyfoot is uitgeroepen tot doel van de maand

op 2 januari kregen we een bericht binnen op onze facebookpagina. Dat we uitgeroepen zijn tot het doel van de maand. Deze groep op facebook kiest iedere maand een ander doel, zodat iedereen de kans eens krijgt voor doen van de maand te zijn. Wat we een heel leuk concept vinden. 

hieronder kan je het bericht lezen dat we binnen gekregen hebben en ook de link naar deze pagina 

 

Goedemorgen,

Ik laat jullie even weten dat jullie doel van de maand zijn bij Vereniging steun de dieren.

Het doel van Januari is Dierenopvangcentrum Folyfoot vzw
Jullie mogen storten op Rek.Nr. BE33 9731 6139 9546
Op naam van Steun de dieren.
Of via paypal verenigingsteundedieren@gmail.com
Mededeling 1 euro actie + FB naam
Doe je een eenmalige storting dan mag je als mededeling doel Januari en je FB naam erbij zetten.

wil je deze pagina bezoeken of zeg je van oke ik wil wel iedere maand een euro bijdragen aan een goed doel ? dat kan met de volgende link hieronder 

31.12.2020

Folyfoot in de krant na storm Bella

Gisteren kregen we bezoek van twee kranten voor ons ook te steunen voor de schade van de storm te kunnen betalen. We hope dat er veel lezers ons ook zullen steunen... zodat we het jaar gezellig kunnen afsluiten en zonder zorgen eens kunnen gaan slapen. want het is al een mega drukke week geweest. maar met de steun van de mensen komen we er wel! 

Wil je de kranten eens bekijken ? 

klik hier voor HLN

klik hier voor Nieuwsblad 

28.12.2020

5 honden in beslag genomen in Nevele 

deze voormiddag omstreeks 9u50 hebben we een oproep van de politiezone Deinze/Zulte/Lievegem dat ze onze diensten willen gebruiken voor advies in verband voor 5 honden te gaan bekijken in Nevele. We zijn dan naar het bewuste adres gereden en hebben deze honden in erbarmelijke toestand gevonden waarbij we onmiddellijk beslist hebben van deze dieren daar weg te halen. Ook waren er paarden aanwezig die in beslag genomen zijn en naar een Paardenopvangcentrum zijn gegaan voor daar de verdere verzorging te krijgen. We zullen ons werk hebben met deze 5 honden. Waarvan 2 boviers, 2 pomerianen en een jack russel . hier enkel foto's van de bovier. 

27.12.2020

Storm Bella komt langs Folyfoot vzw 

Zoals iedereen weet is vandaag storm Bella voorbij België gekomen. Jammer genoeg heeft ze ook schade aangericht aan de parking en kippenverblijf van Folyfoot. Wat natuurlijk terug een onaangekondigd kosten met zich mee brengt. Nieuwe omheining en ook de Opkuis van de bomen. Wat zal het volgende slecht nieuws zijn in 2020 voor Folyfoot. Eerst door Corona alle evenementen niet kunnen doorgaan en nu storm Bella. Wie het asiel wil helpen of steunen kan altijd info vragen via het gekende nummer 0477.74.13.04 of mailen naar info@folyfoot.be 

25.12.2020

Wie wil de dieren een mooi kerst en nieuwjaar geven ? 

wie wil de dieren een geschenk brengen voor onder de kerstboom? dat kan nog op dinsdag 22.12 - woensdag 23.12 en donderdag 24.12.2020. Dat telkens van 13u30 tot 15u

zeg je van och ik wil wel maar ik doe liever een donatie en schenk ik de dieren een leuke kerst en nieuwjaar! dat kan ook en dat 24u per dag . en dat op onze rekeningnummer : 

maak de dieren blij en stort een centje bij :-) 

IBAN: BE45 1196 0063 0689
BIC: CTBK BE BX

24.12.2020

Vandaag hebben we een bedrag van 275euro mogen in ontvangst nemen van de firma Ursa uit Desselgem. Waarvoor we heel dankbaar zijn. We danken ook onze leden voor de post van Ursa te liken.

22.12.2020

We hebben al onze vrijwilligers die iedere dag in zon, regen en wind komen wandelen op coronaproef kunnen trakteren op een zelfgemaakte taart van Ellen Depaepe. De vaste wandelaars waren heel blij ook al was het niet gezellig samen maar toch hebben ze genoten van de taart , zo danken we onze mensen altijd met een klein gebaar.

17.12.2020

Afspraken inzake wandelingen

 

Gezien het fors toenemend aantal coronabesmettingen en de oproep door de Federale en Vlaamse overheid om het aantal persoonlijke contacten tot een absoluut minimum te beperken, zullen de wandelingen met onze honden door publieke bezoekers tijdelijk worden stopgezet vanaf donderdag 17.12.2020 t.e.m. 01.02.2021.

Onze honden zullen dagelijks worden uitgelaten door onze vaste vrijwilligers.

Het asiel blijft open voor adopties en afstanden van dieren en voor het ophalen van verloren dieren.
Gelieve hiervoor een afspraak te maken, zodat we de bezoekers over de namiddag kunnen verspreiden.

 

09.12.2020

woordje van de voorzitter 

Beste dierenvrienden,

Ik wil even je aandacht. Zoals iedereen weet is 2020 bijna voorbij maar er moet mij iets van het hart,

We staan zeven op zeven en 24u op 24u ten dienste van de gemeenten en politiediensten die met ons samenwerken. maar die betalen en bijdrage die echt niet genoeg is voor te overleven. en daarom doen we elk jaar een opendeurdag, eetfestijn en een kerstwandeling. En tussendoor nu en dan eens een actie voor de dieren te steunen, bv we warmste week, enz.... . Nu dit jaar met Covid-19 is er geen sprake geweest van al onze evenementen ... alles hebben we moeten afblazen... met als gevolg dat we veel centjes verloren zijn....

het lijk een smeekbede maar dat is het niet, we hebben geen extra gekregen van de staat maar we mogen wel openblijven op afspraak . Maar iedere zelfstandige heeft ook een bijdrage gekregen voor verder het hoofd boven water te houden ( zo goed als het kan) maar wij vangen ernaast en dat wegens we een vzw zijn. we zouden graag een pannenkoeken verkoop doen maar ook dat is geweigerd geweest door Stad Waregem. dus staan we met onze rug tegen de muur en moeten we zeilen met de riemen we hebben. Ook de vaste vrijwilligers en de medewerkers hebben al hun best gedaan en een centje van hun eigen in de vzw gestoken voor te overleven maar dat is niet genoeg... Nu de koude eraan komt moeten we kijken voor de verwarming te kunnen blijven draaiende te houden en ook de andere kosten blijven maar doorlopen.

We smeken niet maar mensen die ons willen helpen mogen contact opnemen met Jurgen en die gaat het allemaal mooi uitleggen wat je kan doen voor ons te helpen... indien bedrijven ons helpen gaan we zeker reclame maken voor jullie op onze facebookpagina en website.

al is het maar 1 euro van iedere persoon die onze pagina leuk vind zouden we al heel gelukkig zijn. we hebben dit jaar een groot verlies gehad door een bestelwagen die moest vervangen worden en hebben al de inkomsten van onze evenementen verloren.

Ik zal hier afsluiten en hopende dat er mensen zijn die ons willen steunen. We hebben al van een bedrijf voeding gekregen dus daar moeten we echt niet bang voor zijn dat we er te kort komen.

mensen die ons willen helpen kunnen mailen naar Jürgen op het adres : adoptie@folyfoot.be of bellen naar 0477741304

hopende op jullie goedheid en dat we nog een mooie kerst zouden hebben voor de dieren en het opvangcentrum

Met diervriendelijke groeten, De voorzitter,

 

17.07.2020

GESLOTEN OP 21 JULI 2020

Beste leden en vrienden,

 

Het Dierenasiel Folyfoot is zoals iedereen weet gesloten op zon en maandag voor het publiek, maar ook op dinsdag 21 juli gaan we gesloten zijn, voor dringende gevallen kan je ons altijd bereiken via 0477/741304 

 

Voor de gemeenten of politiediensten veranderd er niets en blijven we 24u op 24u beschikbaar

 

Hopende op jullie begrip, 

Folyfoot 

 

25.06.2020

We heten vanaf vandaag Stad Deinze welkom bij Folyfoot vzw 

Zoals iedereen weet werken we al een aantal jaren samen met Deinze en dat voor de verdwaalde dieren op te halen in hun grondgebied. Maar sedert 01.07.2019 hebben ze gevraagd van ook de poezen op te halen in deze streek. Wat we dan ook met open armen hebben meegenomen. Wel hadden we een proefperiode van 1 jaar. Nu is deze periode afgelopen en moesten we rond tafel gaan zitten voor deze te verlengen of te stoppen. 

We hebben aan de kant van Folyfoot en de kant van Deinze alles op een rijtje gezet en nog een aantal punten op zijn plaats gezet en deze zijn op 24.06.2020 door de gemeenteraad goedgekeurd en hebben we een contract van 3jaar en half kunnen binnen slepen :-) . dat is goed voor de werking van het asiel en kunnen we ook rekenen op de steun van deze Stad. 

Vanaf nu is Deinze het land van Nevele een volwaardige Stad die bij al onze andere gemeenten en steden vervoegd word en waar de dierenambulance en onze diensten van dienst zullen zijn voor alle inwoners. We heten dan ook al deze mensen van harte welkom bij onze diensten. 

Wat natuurlijk ook wil zeggen dat we terug een heel groot stuk van Oost-Vlaanderen bij hebben in ons werkgebied. Daarom hebben we ook al een nieuwe medewerker die ons zal bij staan bij onze diensten. Want zoals iedereen weet zijn we voor de gemeenten, steden, en de politie 24u op24u en dat 7op7 bereikbaar voor hun te helpen waar nodig. 

Bij deze danken we nog eens Stad Deinze voor het vertrouwen in onze diensten!!

 

10.06.2020

Druk bij folyfoot tijdens de corona

vandaag zijn er opname's geweest van Karrewiet van Ketnet en het journaal van VRT , en dat over de drukte van de dierenasielen tijdens de corona,  wie het filmpjes wil zien klikt op de link :-) 

klik op de afbeelding voor het de interview te zien van op één en op Ketnet  

 

02.06.2020

We danken de Firma Sign Sublimity en Garage Van-Gi & Devos

bij deze bedankt ik twee firma's vandaag voor het mooie werk ze gedaan hebben voor de beestjes!!!

eerst bedanken we sign Sublimity voor de belettering van onze nieuwe bestelwagen

en bedanken we ook onze hoofdsponsor garage Van-Gi & Devos voor het gebruik van hun garage voor de werken uit te voeren

 

02.06.2020

HOND OF POES NIET GECHIPT!?

DAN IS HET OPVANGCENTRUM VERPLICHT VAN DIT IN ORDE TE BRENGEN VOOR HET DIER HET ASIEL VERLAAT

 

Indien je hond of poes binnenkomt via de politie of gemeente, stad als een verdwaald dier en deze is niet gechipt,

ben je verplicht van je dierenarts tot aan het opvangcentrum te laten komen voor Uw dier in orde te brengen en dat voor hij of zij het opvangcentrum verlaten, en dat op je eigen kosten, Indien je weigert van dit te doen, dan zal de bedrijfsdierenarts komen en dat doen op jullie kosten.

 

hier nog eens de wetteksten :

Art. 32 GEEN ENKELE HOND verlaat het asiel zonder geidentificerd en geregistreerd te zijn overeenkomstig de bepalingen van dit besluit :
een niet geïndentificeerde hond wordt slechts teruggegeven aan zijn verantwoordelijke nadat het dier op zijn naam en KOSTEN in orde is gebracht. de gegevens van de verantwoordelijke worden dan ingevuld op het identificatiecertificaat.

Art. 20 in afwijking van art 4 kan een asiel niet geïdentificeerde katten opvangen, De verantwoordelijke van het asiel laat het dier pas identificeren en registreren na afloop van de termijn. vermeld in art. 9/2, van de wet van 14 aug 196 betreffende de bescherming en het welzijn van het dier. een niet geïdentificeerde kat wordt pas teruggegeven aan zijn verantwoordelijke nadat het dier in naam en op KOSTEN van de verantwoordelijke geidentificeerd en geregistreerd is. Een geïntificeerde maar niet geregistreerde kat wordt pas teruggegeven aan zijn verantwoordelijke nadat het dier in de naam en op Kosten van die verantwoordelijke geregistreerd is.

DUS ER GAAT BIJ ONS GEEN ENKEL DIER UIT HET ASIEL VOOR DIT IN ORDE IS. niemand moet zeggen van we gaan het zo spoedig mogelijk doen zal bij ons niet helpen, je eigen dierenarts zal ter plaatse moeten komen voor dit in orde te brengen.

Dus met andere woorden is je hond of poes niet in orde zal je de normale kosten betalen aan ons, en zal je aan de dierenarts de kosten moeten betalen voor je dier in orde te plaatsen. anders kan je dier het opvangcentrum niet verlaten.

Hopende hierbij voldoende info te hebben, en zullen er geen misverstanden meer gebeuren. van oja we wisten dat niet...

ruzie hoef je niet te maken tegen ons, we hebben de wetten niet gemaakt.

met vriendelijke groeten,
Folyfoot vzw

 

 

20.05.2020

Dierenasiel stopt tijdelijk met adoptie:

“Sommigen vroegen of ze hond na coronacrisis mochten terugbrengen”

 Al zeker tot 8 juni gaat Folyfoot uit Waregem geen enkele hond onderbrengen in een nieuwe thuis. Het dierenopvangcentrum heeft er genoeg van dat mensen een hond adopteren uit eenzaamheid door de ‘lockdown light’. “Daarom moeten we het asiel nu zelf in lockdown plaatsen. Het kan niet anders, voor het welzijn van de dieren”, klinkt het.

“De interesse steeg plotseling enorm”, vertelt verantwoordelijke Jurgen Naert. Het gemiddelde aantal ging van zo’n twee verzoeken per week naar zes of zeven de laatste dagen. Alleen hadden niet alle geïnteresseerden het even goed voor met de honden. “Sommige mensen vroegen vlakaf of ze de geadopteerde hond na de coronacrisis mochten terugbrengen. Je houdt het niet voor mogelijk. Maar het toppunt kwam er echter deze morgen. Mensen die een mannelijke yorkshire zochten om die te laten paren met hun eigen hondje. De kleintjes zouden nadien verkocht worden, om de crisis financieel te overbruggen.”

Najaar

Gedegouteerd greep Jurgen in. De komende weken verlaat geen enkele hond het asiel, tenzij bij grote uitzondering. “Als een echte dierenliefhebber afscheid moet nemen van zijn of haar hond en graag een ander dier wil adopteren, dan kunnen we de mogelijkheden bekijken. In ieder geval zal je een lange vragenlijst moeten invullen”, zegt Jurgen, die ook al vreest voor de nasleep van de crisis. “Tijdens de coronacrisis en de zomervakantie heeft iedereen meer tijd. Maar wat na de zomer? Elk jaar worden er in het najaar meer honden naar het asiel gebracht. Ik hou mijn hart nu al vast.”

 

19.05.2020

Folyfoot op Radio2 

deze morgen is onze verantwoordelijke op de radio geweest en dat van de adoptie van dieren tijdens de lockdown. vele mensen willen een dier in huis, maar staan niet bij stil bij de kosten enz... luister naar deze uitzending via deze knop onderaan. 

 

11.05.2020

Sign Sublimity zal de nieuwe wagen van Folyfoot

Binnenkort zal onze nieuwe wagen terug herkenbaar zijn door Sign Sublimity! We zijn deze firma zeer dankbaar!! Zodra deze gedaan is zullen we ze dan met veel plezier tonen aan jullie 😁. Via deze weg bedanken we de firma Sign Sublimity!

 

07.06.2020

Ongeval in de dijkstraat te Oudenaarde, hond gered uit wagen

op 06.05.2020 om 21.50 krijgen onze diensten een oproep van de noodcentrale voor een hond uit een wagen te gaan halen die betrokken is bij een verkeersongeval. Bij aankomst moesten we de hond eerst op zijn gemak stellen en dan uit de wagen halen. deze is dan overgebracht naar het opvangcentrum waar hij kan verblijven tot zijn baasje terug thuis is van het ziekenhuis. 

zie de volgende link van het ongeval : Klik hier

 

14.04.2020

Dierenpvangcentrum krijgt een likje verf

Zoals jullie weten hebben we al nieuwe verlichting in het opvangcentrum en dat volledig in LED en nu zijn we bezig met de grote kennels te voorzien van een nieuwe vloer en een laagje verf en de kleine kennels met een laagje verf, er kruipt daar vele centjes in maar met de hulp van onze vaste sponsor SCHILDERWERKEN DEVOS uit Waregem hebben we de verf aan een deftige prijs kunnen aankopen waarvoor onze dank!! We gaan dan als de kennels gedaan zijn ook de ingang volledig onder handen nemen, zodat deze er ook weer fris en fruitig sta. We hopen dat de Covid19 vlug gedaan is. Zodat e terug alle vrijwilligers en bezoekers kunnen ontvangen. 

 

Wie ons wil steunen met een kleine bijdrage in deze moeilijke periode kan dat op het nummer BE 45119600630689 met vermelding steun COVID19 

zie het filmpje van de werken klik hier

 

04.04.2020

Folyfoot waarschuwt voor snelle aankopen

van een pup of kitten tijdens de coronacrisis 

We zien in alle kranten berichten verschijnen van handelaars die veel werk hebben met het verkopen van puppy's. Maar vergeet niet na de corona dat deze dieren veel aandacht zullen gewoon zijn en dat deze snel verlatingsangst zullen hebben en dan terecht komen in het opvangcentrum. We zijn ook zeer waakzaam als er iemand belt voor een hond te adopteren of het wel is voor lang of enkel van ja we hebben nu tijd ervoor. We zeggen dan ook meestal aan de mensen aan de telefoon een hond is voor min 10 jaar en niet voor een paar maanden

 

Heel wat Vlamingen herontdekken de leuke kanten van honden en zien ze als een gezelschap voor te gaan wandelen en te spelen met kinderen, Ook deze honden zullen bijna nu in de COVID19 periode bijna nooit alleen zijn. wat dat later op een groot probleem zal leiden voor deze honden naar verlatingsangst wegens ze gewend zijn van pup voor iedere dag bij de baasjes te vertoeven en plus niet meer. En dat wegens de baasjes terug moeten gaan werken. We zijn dan ook bang dat er na de corona een stormvloed ga zijn van honden die gaan belanden in ons opvangcentra. We zullen deze honden dan zeker ontvangen en een nieuwe thuis zoeken. Maar mensen AUB nu gaan jullie allemaal naar de broodfokkers want die hebben honden in overvloed en die varen er wel bij. denk twee keer na voor je deze beslissing neemt 

 

We vragen altijd van een vragenlijst in te vullen bij ons via onze site en daar selecteren we dan de juiste kandidaten, Ook hebben we veel goede kandidaten voor 1 hond. Maar kunnen maar 1 iemand gelukkig maken. 

 

Een hond of kat aankopen  mag nooit een impulsbeslissing zijn, zeggen we altijd want ook na de COVID19 hebben ze jullie aandacht nodig. We horen nu van vele mensen dat ze op een rij staan bij broodfokkers hier in de buurt en we raden dan ook deze mensen aan als ze toch de aankoop doen van onmiddellijk naar de dierenarts te gaan voor een grondige controle. We hopen van harte dat de mensen genoeg verstand hebben en dat ze weten na de coronatijd dat ze nog veel aandacht zullen nodig hebben, en dat een dier niet voor even is maar voor minstens 10jaar !!

 

02.04.2020

VANAF NU VERPLICHT PASPOORT CONTROLE BIJ ADOPTIE

DogId heeft beslist als we een hond gaan overzetten op de naam van de adoptant dat we ook het paspoort moeten uitlezen, We werken al met het platform van DogId in ons opvangcentrum maar moesten in het verleden enkel maar de rijksregister nr hebben van de mensen en we konen dat heel gemakkelijk doen. Nu moeten we echt beginnen vragen aan de mensen van hun pas af te geven aan ons zodat we ze kunnen inlezen. We zijn volop aan het testen hoe we dat moeten doen zonder de pincode te vragen van de mensen. Want zeg nu zelf we zijn geen gemeente of wat dan ook en hebben de bevoegdheid niet voor dat te vragen. Maar daar heeft DogId niet aan gedacht. sedert gisteren 01.04.2020 hebben we al problemen gehad en doen deze dan ook op de oude manier van werken en dat terug met pen en papier.

We hopen op het begrip van de mensen dat het iets langer zal duren voor een adoptiebewijs te maken maar liever op de wettelijke manier. 

 

27.03.2020

opvangcentra trekken aan de alarmbel

Terwijl de mensen Hamsteren, zitten wij te denken van hoe gaan we het doen? Alles op afspraak maar sedert maandag is het zo stil... Alsof iedereen ons vergeet in België.... Alle opvangcentra en asielen trekken aan de alarmbel. Onze dieren worden vergeten.... De facturen blijven komen.... Onze opendeurdag van 4april hebben we moeten annuleren voor het virus. Maar vergeet niet door opendeurdagen en eetfestijnen blijven we bestaan. Dat is een zware dobber voor ons. Want met de opendeurdag kunnen we overleven tot het eetfestijn Enz...

Mensen denk aub aan ons en de dieren en als je wilt en je was van plan van naar de opendeurdag te komen voor ons te steunen. Mag ik dan vragen van ons nu via een overschrijving te steunen? De dieren zullen U dankbaar zijn en ook wij.

We doen al het mogelijke voor de dieren te verzorgen met onze vaste medewerkers. Maar moeten alle andere mensen die ons willen helpen teleurstellen wegens we niet mogen van de overheid. We hebben al enkele mooie berichten gehad voor hulp. Maar moeten altijd het zelfde zeggen van sorry 🙏 zijn enkele de vaste medewerkers.

Wie wil ons helpen?
Die kan zijn steentje bijdragen op het volgende rekeningnummer : BE45119600630689
We danken iedereen voor de steun. En dat uit naam van alle medewerkers en de dieren.

 

27.03.2020

Dierenasielen slagen noodkreet: “Giften blijven uit en we vrezen overvloed aan dieren van sterfgevallen”

Jürgen Naert van Folyfoot: "Financieel zijn dit onzekere tijden."

Waregem / Menen / Rekkem - Dierenopvangcentra voelen de coronacrisis. Giften blijven uit en adopties vallen stil. “We vrezen voor een overvloed aan dieren als er nog meer zieken en sterfgevallen bijkomen.”

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verplicht dierenasielen om open te blijven in deze coronacrisis. Maar dat is volgens Jürgen Naert, zaakvoerder van dierenopvangcentrum Folyfoot in Waregem, gemakkelijker gezegd dan gedaan. “Doordat mensen enkel nog essentiële verplaatsingen mogen doen, komt niemand nog een dier ophalen. Ondertussen moeten wij wel verwaarloosde en achtergelaten dieren blijven opvangen en ophalen, want we moeten blijven werken van de minister. Daardoor ontstaat er een overaanbod”, zegt Naert.

In dierenasiel de Knuffelpootjes in Rekkem is er evenmin nog ruimte voor adoptie. “1,5 meter afstand houden als je een hond afgeeft? Dat lijkt me onmogelijk”, meent Brenda Devos, die begin dit jaar het asiel overnam samen met Sylvie Ossieur. Het voorlopig weigeren van adopties heeft ook een extra reden. “We zijn bang voor impulsaankopen”, zegt Brenda. “Mensen zijn nu thuis en hebben alle tijd voor de beestjes. Echter, wat als iedereen weer terug moet naar het dagelijkse stramien? Zullen ze nog kunnen zorgen voor hun huisdier? Ik denk bovendien dat er een toestroom zal komen als er veel sterfgevallen en ernstig zieken zullen komen. We houden daar nu rekening mee en zorgen ervoor dat we die dieren zullen kunnen opvangen.”

Financiële problemen

Naert vindt dat zijn sector vergeten wordt in deze tijden. “We worden over het hoofd gezien”, zegt Naert. “We voelen ons vergeten.” Begin april stond het jaarlijkse opendeurdag van Folyfoot gepland. Die moest Naert noodgedwongen annuleren. “Dat is 2.000 euro aan inkomsten die we verloren zien gaan. We vragen de mensen die zouden langskomen, nu om ons te steunen met giften maar zo geraken we nooit aan hetzelfde bedrag.”
Ook het aantal medewerkers in het asiel is teruggeschroefd. “Vrijwilligers mogen niet meer langskomen want ze mogen zich niet meer zomaar verplaatsen. Het zijn geen evidente tijden. We kunnen dit eventjes volhouden, maar langer dan drie maanden lukt echt niet.”
“De giften verminderen heel erg. Het is natuurlijk moeilijk te vergelijken omdat we nog niet zo lang bezig zijn, maar we voelen het wel”, klinkt het in Rekkem. “Daarnaast komt er ook niks binnen via adoptie. Cru gezegd, de dieren kosten eigenlijk enkel geld - al blijven we ze wel graag zien en goed verzorgen.”

BRON :  Nieuwsblad Karen Verhulst en Joerie Dewagenaere  artikel in de krant klik hier

 

24.03.2020

folyfoot vraagt: “Neem babykittens niet zomaar weg”

Folyfoot vreest dat zij in de problemen komen door het coronavirus. Het kittenseizoen komt eraan en het is onduidelijk of er nog katten mogen worden geadopteerd. Daarbovenop vrezen ze dat er veel meer nestjes met jonge katten worden gevonden omdat mensen meer buiten zijn. Daarom de oproep: Neem babykittens niet zomaar weg!

 

vele mensen zijn nu thuis en werken meer in de tuin, enz..  maar de eerste kittens worden geboren in openlucht en zullen nu gevonden worden door de mensen, Maar vergeet niet dat de mama poes in de buurt is en er zorg voor draagt. indien je ze dan wegneemt neemt je voor 50% hun leven weg ook... want babbykittens zijn zeer kwetsbaar. daarom vragen we van laat ze aub gerust de mama poes zal ze verzorgen, indien ze wat groter zijn kunnen we tussen komen voor deze poezen dan op te vangen en steriel te maken.

Let op Wij Folyfoot doen enkel huiskatten die verdwaald zijn. MAW wij vangen geen kittens op die in het wild geboren zijn. daarvoor werken onze gemeenten en steden samen met een andere vzw bv RATO. Wij zijn al 25jaar bezig met enkel de verdwaalde poezen en honden op te vangen en terug te bezorgen aan de eigenaar. Inden deze poezen of honden niet uit komen dan maken we ze wettelijk in orde en zetten we ze ter adoptie.

Maar toch willen we vragen van deze kittens niet weg te nemen van hun moeder. Indien je dat toch doet bel dan naar de milieu dienst van Uw gemeente of Stad en die gaan dan zorgen voor de juiste oplossing. 

 

Onze diensten staan 24u op 24u in contact met de politiezone's waar me mee samen werken en voor de

particulieren zijn we van 9u tot 12u en van 13u tot 18u  bereikbaar op het nummer 0477741304 ( enkel zon en Feestdagen niet) 

 

19.03.2020

WAT MAG EN WAT MAG NIET VAN CORONAVIRUS

We blijven telefoon en mail krijgen van wat en hoe zit het nu, Wel we hebben de link van de provincie West Vlaanderen hieronder gezet zodat je alles kan zien. zowel van winkels, kapper, dierenasielen, dierenarts, enz...
dat is een vertrouwbare link want is van de provincie zelf, druk op het logo van West-Vlaanderen en je komt op de juiste pagina

 

15.03.2020

Vanaf nu ook op WhatsApp 

Zoals jullie is Folyfoot de laatse jaren sterk vooruit gegaan en dat door de vele giften en sponsors. wat we enkel heel blij mee zijn. Ook met de hulp dat we gaan krijgen van de overheid ( 3000euro ) hebben we beslist van Folyfoot heel digitaal aan het gaan is. Zoals je weet kan je ons al volgen via Facebook, Twitter, Instagram, YouTube. En vanaf vandaag ook WhatsApp en daar kan je ons terug vinden op het nummer 0491251905. 

Dus vanaf nu heb je foto's van je lieveling, Wil je een vraag stellen of heb je een opmerking. dat kan vanaf nu allemaal ook via deze App.

Wij kunnen met onze vzw niet achter blijven. alsook onze medewerkers moeten voortdurend bijscholing volgen. 

 

 

12.03.2020

nieuwe samenwerking tussen Folyfoot en Vanhulle group

met fierheid kunnen we mededelen dat we terug een partner gevonden hebben die de kiezelsteentjes aanbrengt voor de parking van het opvangcentrum. We wilden een bedrijf die ook nauw ik het hart de dieren graag zien en willen helpen. Want wat is nu plezanter dan een mooie uitstraling van een parking die iedere jaar een nieuw laagje krijgt. We hebben 2 jaar op den dool gezeten maar eigenlijk heeft deze samenwerking niets in de weg gestaan voor aan te gaan. Waarbij we de firma heel dankbaar zijn. 

Binnenkort zal je ook reclame van dit bedrijf dan zien op de parking van het asiel en ook op onze sociale kanalen. 

 

04.03.2020

K9 Chiplezer in de Interventiewagen van Folyfoot vzw 

vanaf vandaag zit er in de interventiewagen van Folyfoot een K-9 Chiplezer in de wagen, deze chiplezer is heel gemakkelijk bij angstbijters of honden die te agressief zijn voor met een gewone lezer af te lezen, ten eerste is dat nog een stress punt voor de hond als we met een kleinere chiplezer ernaar toe gaan en dicht bij hun hals moeten komen, met deze is het ten eerste veilig voor de persoon die het moet aflezen en voor de hond niet zo stresserend. Deze chiplezer kost een pak geld (430euro), Daarom is er ook beslist voor maar 1 aan te kopen. indien de tweede wagen uitrijd en kan de chip niet veiling uitlezen zal het dier dan overgebracht worden naar het opvangcentrum. Ook mogen we de mensen niet vergeten die dit mogelijk gemaakt hebben en dat zijn; Gilberte, Ann, Ambre en Michael deze mensen hebben een actie op touw gezet voor deze te kunnen aankopen, waarvoor onze dank!!! 

 

Zo is het ook veilig voor de politiediensten als ze ergens in de problemen zijn en moeten een chip aflezen en kunnen niet bij de hond. Dan kunnen ze beroep doen op onze diensten. 

 

03.03.2020

Ledverlichting in het opvangcentrum Folyfoot vzw

De nieuwe verlichting hangt 😁 ik ben super blij en met dank aan Electro werken Dirk uit Waregem.
Binnen de 6maanden hebben we het terug verdiend door het verbruik naar 1/4 te brengen en dat door gans het opvangcentrum op Ledverlichting te plaatsen. We danken iedereen nog eens want zonder jullie hulp was het niet gelukt!!! Dikke merci!! De warmste week van 2019 is een pracht jaar geweest waar we deze investering hebben kunnen doen.
Groetjes
Jurgen

 

28.02.2020 

Hond vast gebonden aan paal in Oudenaarde

We kregen op 24.02.2020 de opdracht van de politiezone Vlaamse Ardennen voor een hond op te halen in Oudenaarde die aan een paal is vastgebonden. We kwamen daar aan en idd de hond was vast gebonden aan de paal. Voor de winkel. We kregen te horen van de uitbader van de winkel dat de man ( eigenaar) dronken was en daar in ruzie gevallen was in de winkel. En dat hij de winkel is verlaten en bij het buitengaan de hond gewoon achter liet. Deze mensen hebben dan maar de Politie gebeld en op onze beurt zijn we ter plaatse geweest. het ging ons over een bange maar rustige hond. Bij het nazien van de chip hebben we geprobeerd de eigenaar te bellen maar kregen geen gehoor van deze man. op 26.02.2020 kregen we plots telefoon van de eigenaar en deed zijn verhaal. We hebben daar niet veel drama van gemaakt en hem duidelijk gemaakt dat wij de stem zijn van de dieren en dat dat niet de gewoonte is dat je doet met je huisdier. we vroegen aan hem wanneer hij langs zou komen in het opvangcentrum en zei doodleuk vrijdag :-/ Dat was voor ons zo iets van OO die mist zijn hond enorm :-( . Op 27.02.2020 kregen we plots een telefoon van een andere vzw waar deze mensen eigenaar zijn wegens het om een adoptie hond was en of ze hem eens mochten komen bekijken. Waar wij onmiddellijk het hele verhaal hebben gedaan. en op 28.02.2020 is er besloten van de beide vzw en de politie van de hond niet meer terug te geven aan deze heer. En een nieuwe eigenaar te zoeken voor Momo want zo heet de hond. 

We hebben in eer en geweten gehandeld samen met de andere vzw voor een besluit te nemen dat de hond daar niet meer terug kan gaan en dat de andere vzw de hond zou komen ophalen bij ons, Ook zal de andere vzw de kosten die gemaakt zijn voor MOMO terug eisen van de adoptant want dat is het eerlijkste dat er kan gedaan worden. geen van de twee vzw moeten die kosten dragen maar wel de dader !!!! 

 

21.02.2020

Werken in het opvangcentrum 


De kogel is door de kerk en er gaan terug werkzaamheden door gaan in het opvangcentrum en dat vanaf volgende week.
de kennelvloeren worden terug aangepakt en ook wordt er in de komende weken gewerkt aan de verlichting van het opvangcentrum. nu is het allemaal nog op TL lampen maar daar komt binnen de 10 dagen verandering in en wordt alles opgebouwd naar LED verlichting.

Daarmee hopen we dat we minder verbruik zullen hebben en doen we ook mee voor het milieu een beetje te besparen.
deze werkzaamheden kosten het opvangcentrum allemaal samen een kleine 2800euro. dat is een grote hap uit het budget van het werkjaar 2020. maar met de opbrengst van de warmste week 2019 kunnen we deze werken laten door gaan. Daarmee danken we iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan de warmste week.

foto's van de werken volgen...

indien je zegt van o ik wel ook wel een steentje bijdragen aan de werken in het opvangcentrum! dat kan!! en dat op het volgende rekening nummer met vermelding werken 

IBAN: BE45 1196 0063 0689      BIC: CTBK BE BX

 

17.02.2020

Vrije basisschool uit waregem doet een actie voor Folyfoot 

De vrije basisschool Gaverke/college in de Broekstraat had op 30 jan een bezoek van de dierenambulance van Folyfoot. en kwam een vrijwilliger ook de kinderen bijpraten over hoe en wat een dierenasiel juist is. Ook hebben de kinderen daar geleerd over de 10 gevaarlijkste honden. Het was een aangename tijd voor de kinderen en ook heel leerrijk. Daarom besloten  de klassen 3A en 3B voor wafels en limonade te verkopen voor de vzw. en hebben een opbrengst van 221.00euro kunnen bereiken in 1 dag. De kinderen en de leerkrachten waren heel fier en vroegen daarom of Folyfoot nog eens langs kon komen voor dit bedrag in ontvangst te nemen. Ook werd er al medegedeeld dat de wafels en limonade in 10min verkocht waren en zullen het volgend jaar terug doen zeiden de oma's aan de poort. laten we dan zeggen dat de kinderen en de school een hart voor dieren hebben. 

groep 3A en 3B met de juf en vrijwilliger van Folyfoot vzw 

 

10.02.2020

Geen diervriendelijk vuurwerk op Waregem Koerse: “Anders houden we nog 500 bezoekers over”

Het wandelevenement Lichtjes aan de Leie in Sint-Eloois-Vijve werkt sinds de editie in 2019 met diervriendelijk vuurwerk. Maar diervriendelijk vuurwerk wordt straks niét ingezet op andere evenementen zoals Waregem Koerse. Dat traditioneel afgesloten wordt met een spectaculair vuurwerk boven de vijvers naast het Regenboogstadion. “Als we daar diervriendelijk vuurwerk inzetten, houden we er nog 500 bezoekers over in plaats van de ruim 10.000 nu”, stelde burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) op de gemeenteraad na een vraag van raadslid Hilde Malfait (Groen). “Diervriendelijk vuurwerk past perfect in een concept zoals Lichtjes aan de Leie. Maar tijdens evenementen zoals Waregem Koerse mis je de effecten van een klassiek vuurwerk.”

Getty / De Freine Voor huisdieren betekent klassiek vuurwerk veel angst en stress, maar op Waregem Koerse komt er geen diervriendelijk vuurwerk.

BRON ; HLN 

 

07.02.2020

Wie geeft Diego en Pipo een nieuwe thuis?

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Deze week zoeken Diego en Pipo een baasje met ervaring.

 

Diego, een Belgische warmbloed van zes jaar oud, en Pipo, een shetlandpony van 13 jaar oud, werden in beslag genomen nadat de politie hun baasjes arresteerde voor criminele feiten. Op dit moment bekomen de twee ruinen van hun avonturen bij vzw Folyfoot in Waregem, maar heel binnenkort mogen ze naar een nieuw baasje.


De twee hoeven niet per se samen geplaatst te worden. "Over hun geschiedenis is niet veel bekend, maar voor zover we kunnen zien zijn de dieren steeds goed verzorgd geweest", vertelt Kim Verbeeren, vaste medewerker bij het dierenopvangcentrum. "We zoeken iemand die aan alle wettelijke vereisten voor het houden van paarden voldoet. Daarnaast is het belangrijk dat Diego niet intensief bereden mag worden. Hij is zadelmak en mag gebruikt worden om mee te wandelen, maar het moet een hobby blijven. We volgen onze dieren ook op na de adoptie, dus daar is controle op."
"Diego is een heel lief paard, niet te schrikachtig, maar een beetje een deugniet. Een echte spring in het veld en een curieuzeneuze, we zoeken dus wel iemand die hem met vaste hand kan leiden. Hij is niet geschikt als beginnerspaard. Mensen moeten ook weten waar ze aan beginnen. Een paard wordt makkelijk 25 tot 30 jaar oud. Toch hopen we een of meerdere mensen te vinden die Diego en Pipo een warme stal willen aanbieden.

Kim Verbeeren met Diego en Pipo. (foto AN)

BRON :  Krant van West Vlaanderen

 

01.02.2020

Nu in de wet: ook dieren hebben gevoelens

Ze zijn geen mensen, maar ook geen goederen. Vanaf vandaag krijgen dieren een eigen categorie in het burgerlijk wetboek. Daarmee erkent de Kamer dat dieren, in tegenstelling tot goederen, wel degelijk wezens met gevoelens zijn.

Sledehonden in Tsjechië. Foto: AP

Voorheen werden ze tot de goederen gerekend. De wijziging is voornamelijk van symbolische waarde. Het goederenrecht blijft op hen van toepassing, met inachtneming van de dierenbeschermende regelgeving die al langer bestaat.
Dierenrechtenorganisatie GAIA is blij met de nieuwe categorie. “Het weerspiegelt de veranderende houding in onze maatschappij. Het wordt niet langer aanvaard dat dieren in juridisch opzicht louter beschouwd worden als goederen of eigendom. Dieren zijn geen dingen, maar hebben gevoelens en behoeften”, zegt GAIA-directeur Ann De Greef, die wel degelijk praktische consequenties ziet. De organisatie hoopt dat rechters in geschillen over bijvoorbeeld het hoederecht van de hond bij echtscheidingen hun beslissing zullen nemen in het belang van het dier in kwestie. Of het belang van de dieren zal laten primeren bij faillissementen van dierenkwekers.
GAIA blijft ook pleiten voor de grondwettelijke bescherming van dieren. “We willen dat de bescherming van dieren als levende wezens met gevoel, eigen belangen en waardigheid ook in de grondwet wordt verankerd.”

BRON : Nieuwsblad 

 

12.01.2020

YouTube

Vandaag hebben we eens de YouTube kanaal aangepakt :-) vanaf nu zal er nu en dan eens een filmpje opkomen, bv van honden die eens gaan wandelen en andere filmpjes...

vergeet wel niet het blauwe duimpje te gebruiken bij ieder filmpje :-) Oja en voor de mensen die de aflevering gemist hebben van Dieren in Nesten, wel deze kan je daar terug vinden :-)
veel kijkplezier !!

ben je benieuwd ? ga dan snel naar de volgende link en daar kan je je abonneren op ons kanaal :

 

11.01.2020

Daar waar je vriendelijk moet voor blijven :-/

verhaal van een medewerker in het opvangcentrum ;

 

vandaag (zaterdag 11.01.2020) was ik aanwezig in het opvangcentrum voor wat te helpen met de verzorging van de dieren en de mensen te verwelkomen in het opvangcentrum. Wat was de namiddag mooi begonnen veel wandelaars en ook twee dieren gelukkig gemaakt met een nieuwe thuis :-). Plots komt er een jonge man binnen ik denk een jaar of 20 a 22. en die had een klein hondje mee. De tranen barsten zo uit mijn ogen, ocharme dat beestje het zag er niet uit. Vol met vlooien en zijn haar was juist als een schaap. Was echt boos maar ik zag aan de blik van de verantwoordelijke dat hij er eigenlijk ook niet mee kon lachen maar dat we even op onze tanden moesten bijten. Eens deze heer het opvangcentrum uit was begonnen we onmiddellijk met te ontvlooien en te ontwormen. ook denken we dat het beestje heel mager is, maar dat kunnen we echt nog niet zien. Het is juist lijk een schaapje. 

dan hebben we gebeld naar ons trimsalon en onmiddellijk een afspraak gemaakt en ze mag donderdag 16.01.2020 gaan om 9u. Dat is al een goed begin en ook de dierenarts controle zal rap gedaan worden. Gelukkig hadden deze mensen nog het verstand van binnen te brengen en niet op straat te zetten. daarmee blijven we altijd vriendelijk wat daarvoor zijn we er voor de dieren te helpen. Na zodra Belle er goed uitziet zullen we een voor en na foto plaatsen op onze site en facebook pagina, 

zo de dag was goed begonnen maar was een domper voor af te sluiten....

 

09.01.2020

dit artikel is een herhaling van.... omdat sommige mensen niet alles lezen op de pagina hebben we beslist van het artikel nog eens te vermelden.

BEZOEK AAN DE DIEREN IN HET OPVANGCENTRUM FOLYFOOT vzw

Zoals iedereen weet hebben we al van 2018 beslist dat we geen bezoekers meer toelaten in het asiel en dat voor de rust en de stress weg te nemen van de dieren, in de inkom van het asiel ligt een map met alle dieren erin zodat je toch een overzicht krijgt.

indien je op de website of in de map een hond of poes ziet dat je graag zou kennis maken kan je dat natuurlijk door te vragen aan de medewerkers en die gaan graag het dier voorstellen aan jullie. We hebben dan ook besloten van dat in de toekomst verder te doen.

hopende op jullie begrip

01.01.2020

Woordje van de Voorzitter 

Beste Volgers en dierenvrienden,


Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar en een diervriendelijk 2020. en dat in de naam van het ganse Bestuur en de vrijwilligers van Folyfoot.
Het jaar 2019 is voorbij gevlogen met leuke en minder leuke dingen in het opvangcentrum. we hebben in het jaar prachtige evenementen gehad denk maar terug aan de opendeurdag en de spaghettiavond. zo een opkomst was voor ons wel echt een boost. Ik zeg dat uit mijn eigen hart maar ik van iedereen die er mee betrokken was en de bezoekers :-) .
Ook was het een prachtig jaar voor al onze dieren, ieder dier is terug eigenaar geweest of geplaatst geweest, enkel is er eentje die hem zo thuis voelt in het opvangcentrum en die ook medisch niet 100% is die in het opvangcentrum zal blijven en dat is onze Billy, Ook heeft Billy een rekening voor zijn medische kosten en voeding te kunnen betalen, en met de steun van jullie kunnen we Billy al de nodige medicatie geven die nodig is :-). wil je Billy steunen en dat we hem nog lang gelukkig mogen zien ? dan mag je altijd een centje storten op de rekening van Folyfoot en dat is:
IBAN: BE45 1196 0063 0689
BIC: CTBK BE BX
ook zal er dit jaar weer wat te beleven zijn in Folyfoot en dat is de opendeurdag op 04.04.2020 en een eetfestijn op 10.10.2020. ja je lees goed het is voor de derde keer een eetfestijn en nu is het eens geen spaghetti maar lekkere beenhesp met frietjes of lekkere zalm met een sausje van garnalen en voor de kinderen hebben we lekkere balletjes in tomatensaus :-) jaja ik zie het je krijgt al het water in de mond :-). de kaarten voor het eetfestijn zullen vanaf op de opendeurdag weer te verkrijgen zijn.
Ook zullen we weer instaan voor alle dieren die hulp nodig hebben 24u op 24u en 7 op 7 paraat staan voor ze te helpen en terug bij de baasjes te krijgen, want ons werkgebied is terug wat vergroot. dus dit wil zeggen dat we op de goede weg zijn en dat er meer en meer gemeenten en steden in onze werking geloven,
zoals jullie al weten of niet krijgen we ook voor het eerst steun van de Vlaamse Overheid en dat een bedrag van 3000.00euro en dat wegens we samenwerken met hun website en achter de website een programma waar alles te zien is voor dierenwelzijn, we werken er nu al een jaar mee en zijn heel tevreden over deze site en het programma erachter. want we hebben niets te verbergen en alles mag zeker gecontroleerd worden van het FOD. Ook hebben we altijd tegenstanders van het opvangcentrum. maar dat heeft iedereen, en daar moeten we leren mee leven want je kan nooit voor iedereen goed doen.
zo ik zal jullie nu gerust laten voor vandaag want is een hele boterham :-) maar ik zeg nooit heel veel op de pagina enkel de eerste dag van het jaar doe ik mijn zegje op de pagina.
met diervriendelijke groeten,
Linda Q.
Voorzitter

28.12.2019

Vlaamse regering geeft dierenasielen 3.000 euro: “Financieel steuntje in de rug voor verdere professionalisering”

Elk erkend Vlaams dierenasiel krijgt 3.000 euro van de Vlaams overheid als het voor 30 april 2020 de dieren die geadopteerd kunnen worden aanbiedt via www.adopteereendier.be én gebruikmaakt van het beheerprogramma Animal Shelter. “We geven dierenasielen een financieel steuntje in de rug én we zorgen ervoor dat alle asieldieren uit heel Vlaanderen samenkomen op één website”, zegt Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

De Vlaamse regering maakt zowat 468.000 euro vrij voor de ondersteuning van de 156 erkende dierenasielen in Vlaanderen. Weyts lanceerde het platform adopteereendier.be in oktober vorig jaar. “We willen graag dat elk erkend asiel de overstap maakt van een eigen site of communicatiekanaal naar onze website, om zo een mooi overzicht te hebben van welke dieren in heel Vlaanderen op een nieuw baasje wachten”, zegt Weyts. “Sinds de oprichting hebben al zowat 60 asielen zich aangesloten, maar we willen iedereen over de streep krijgen. Mensen die een dier willen adopteren krijgen dan een volledig beeld van het aanbod aan asieldieren.”
Erkende asielen die er voor 30 april 2020 voor kiezen gebruik te maken van het platform, en tegelijk ook van het asielbeheerprogramma Animal Shelter, krijgen éénmalig 3.000 euro. “Zo kunnen de asielen hun werking verder professionaliseren en kunnen nog meer Vlamingen de weg naar het asiel vinden”, zegt Weyts.
Structurele financiering
Het is de eerste keer dat de Vlaamse overheid geld vrijmaakt voor dierenasielen. In de loop van volgend jaar wil Weyts een structurele ondersteuning voor de asielen uitwerken. Daarvoor maakt Vlaanderen nog zowat twee miljoen euro vrij, die verdeeld zullen worden volgens de noden van de asielen.
“Die structurele financiering vinden we belangrijk”, zegt Weyts. “Bij mijn aantreden als minister van Dierenwelzijn was er een budget van 800.000 euro, dat is nu acht keer meer. Heel wat asielen draaien op vrijwilligers en krijgen steun van de lokale overheid. Met onze financiële steun kunnen we die vrijwilligers een gratis opleiding bieden en dat komt alle asieldieren ten goede.”

 

Bron : www.hln.be 

 

20.12.2019

Vandaag in de krant van West Vlaanderen met sfeer en danscafé

de Relax vanuit de zeswegen in Waregem 😁

15.12.2019

Lekkere LU koeken voor maar 5Euro met een herbruikbare tas 

Onder de snoepers van ons eens iets voor jullie 😂, onze snoepen zijn allemaal de deur uit dus gaan we tot de voorraad strekt deze herbruikbare tassen met 9 soorten LU koeken verkopen voor maar 5euro 😉, ook mag ik vermelden dat het ook 5euro naar Folyfoot gaat want hebben deze zakken LU gesponsord gekregen Margaux Lecompte. Waarvan onze dank!!
Deze zijn te verkrijgen vanaf dinsdag 17 déc in het opvangcentrum 😁

14.12.2019

DE OPBRENGST VAN DE WARMSTE ACTIE VAN SFEER EN DANSCAFE DE RELAX UIT WAREGEM

Gisteren hebben we een bedrag van 1017euro mogen in ontvangst nemen van de kerstmarkt in sfeer en danscafé de Relax in Waregem. Dat is gelegen in de zeswegenstraat.
We zijn zeer blij met dit bedrag en de dieren zullen deze winter lekker warm hebben door dit mooie bedrag en Billy zal een extra kerstfeest krijgen door hun vraag 😉,
Nogmaals bedankt voor jullie inzet!!!! De dieren en het voltallige folyfoot team zijn jullie dankbaar 😘

 

30.10.2019

Dans en Sfeercafe Relax organiseert en actie van de warmste week

het gekende dans en sfeercafe de relax gaat op 14dec 2019 een namiddag en avond alles doen voor de beestjes van het opvangcentrum Folyfoot, iedereen is uitgenodigd deze zaterdagnamiddag vanaf 11u en dat tot …. ook deze dag zullen er mensen van Folyfoot aanwezig zijn voor het bedrag dat verzameld is te ontvangen :-). we rekenen op jullie allemaal voor een bezoekje te brengen en eens jullie warm hart te laten zien voor het Honden en Poezenopvangcentrum Folyfoot vzw. dus hou deze zaterdag vrij voor een bezoekje en steun te geven aan Folyfoot 

 

29.10.2019

we zullen gesloten zijn op 1  November en 11 november, 

ook voor de vrijwilligers is het een speciale dag, en hebben we besloten van deze twee dagen te sluiten, wel zal het opvangcentrum open zijn voor de verdwaalde dieren en de politiediensten, 

 

25.10.2019

Mag ik jullie voorstellen aan onze Billy.

Billy is een franse bulldog en werd bij ons binnengebracht begin Aug 2019 omdat hij heel verwaarloosd was. Hij is dus een beslagname.

 

Hij zit al een tijdje bij ons in het asiel en is al heel goed aangesterkt en een enthousiaste kerel geworden die echt wel op zijn dagelijkse wandeling staat. Maar Billy heeft een huidprobleem. Hij heeft last van gistingen en moet daarvoor medicatie krijgen en hypoallergene voeding krijgen.

Aangezien Billy niet kan geplaatst worden, zouden wij graag een oproep doen naar jullie om er te helpen voor zorgen dat Billy zijn hypoallergene voeding verder kan krijgen en zijn medicatie ook.
Dat kan door een centje te storten op onze rekening met vermelding Billy.

Waarom kan Billy niet geplaatst worden? Billy heeft ook kanker, een operatie kan er niks meer aandoen, en dat wegens de kanker is uitgezaaid. hij krijgt pijnmedicatie ook en we weten niet hoelang hij het nog gaat volhouden.

Billy heeft ook wel een speciaal karakter en durft al eens bijten uit het niets. Hij voelt zich goed bij ons en willen dit zo houden en niet opnieuw de stress geven van te "verhuizen" want stress is zeker niet goed voor hem.

Dus wie onze Billy wil helpen kan dat via een centje te storten op rekening BE45 1196 0063 0689 Bic : CTBK BE BX

Billy vanaf nu onze mascotte zal jullie heel dankbaar zijn!!

Foto 1 zoals hij is toegekomen                                                                 Foto 2 zoals Billy nu is 😀                                                                                   Foto 3 zijn voeding

 

 

15.10.2019

 

Vandaag velde de rechter in Ieper een vonnis in een ophefmakende zaak van dierenmishandeling. De dader stopte de kat Sprotje een kwartier lang in een oven op 200 graden. Hij krijgt nu de maximumstraf: zes maanden cel.

 

Op een feestje werd de kat eerst gebruikt als voetbal en daarna in de oven gestopt: een kwartier lang op 200 graden. Sprotje kwam terecht bij Dierenartsenpraktijk Overleie die aan de alarmbel trok. Na een geslaagde crowdfunding en weken van herstel was de poes snel weer de oude. Ondertussen woont Sprotje bij een koppel in het Oost-Vlaamse Buggenhout.  

 

De rechter sprak over het gedrag van de dierenbeul. Hij heeft geen schuldbesef, betuigt geen spijt, ze hij. De beklaagde zei aan politie dat de toestand van Sprotje hem niet meer interesseerde.

 

Naast een celstraf van zes maanden moet de man ook een geldboete van 4.000 euro betalen, en hij mag ook nooit meer dieren houden. Gaia ten slotte krijgt 1 euro morele schadevergoeding. De dierenrechtenorganisatie had zich burgerlijke partij gesteld.

 

Michel Vandenbosch, voorzitter van Gaia: “Dit is een voorbeeldig vonnis. De rechtbank heeft een zeer duidelijk signaal gegeven dat dergelijke wreedheid ontoelaatbaar is en zonder het woord 'psychopaat' uit te spreken laat de rechter duidelijk blijken dat het hier gaat om een individu zonder schuldbesef, een gevoelloze dierenbeul, gevaarlijk voor dier en mens. Met andere woorden, zoals ik eerder al zei, gaat het hier duidelijk om een psychopaat.”

Bron : wtv

 

11.10.2019

 

Deze morgen een vergadering gehad met Stad Deinze over de samenwerking dat we hebben. En moet zeggen was een aangename vergadering 😁, dat samen met de politie van Deinze. We gaan de samenwerking verder zetten zoals we bezig zijn en nog een tandje bijsteken en dat voor het welzijn van de dieren 😍. Al onze gemeenten waar we mee samenwerken mag ik fier zijn dat de samenwerking zo vlot verloopt en natuurlijk onze politiediensten niet te vergeten!! Want dierenwelzijn staat op nr 1 van onze gemeenten en steden!!!

 

Politiezone Vlaamse Ardennen, Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem, politiezone Tielt, politiezone MIDOW,...

 

 

10.10.2019

 

Nieuwe maatregelen voor dierenopvangcentrum's 

 

Zoals iedereen weet volgen we alle nieuwe wetten en regels die we opgelegd krijgen van de Vlaamse overheid. Vanaf 1 oktober zijn de poezen die vertrekken uit een asiel verplicht van een leucose vaccin te hebben en de honden een kennelhoest vaccin. Dit wil natuurlijk zeggen dat we nog eens dieper in onze geldbeugel moeten kijken voor de dieren in orde te stellen voor ze vertrekken naar hun nieuw baasje of gezin.

Ook is er voor vele zaken die met dieren werken een nieuwe vergunning nodig. Wat wij ook al in orde aan het maken zijn. De nieuwe regels en wetten zijn de laatste jaren enorm verstrengt. Waar we natuurlijk blij om zijn. Maar ze mogen niet vergeten dat een dierenopvangcentrum voor 70% draait op bijdragen dat we krijgen van dierenvrienden en dat we geen bedrijven zijn! (al dat ze denken van wel daar in Brussel 😝)

We hopen van harte dat het nu even gedaan is met nieuwe regels en wetten want op den duur blijven we bezig en weten we niet meer wat we eerst moeten aanpassen.

 

 

01.10.2019

Zoals jullie weten hebben we nu en dan eens op tv gekomen bij dieren in nesten op één, hier kan je een volle aflevering zien van onze werking, 

Zou zeggen geniet ervan!

 

 

19.09.2019

Vanaf 19.09.2019 zijn de openingsuren van het opvangcentrum veranderd en dat van 13u30 tot 15u40. Al de andere zaken blijven zoals ze zijn voor terug eigenaar of op afspraak

 

 

13.09.2019

Beste leden en dierenvrienden,
Wegens we al veel de vraag gekregen hebben voor afstand te doen van geiten, vogels enz... wil ik daarom even de uitleg doen.
We zijn idd een dierenopvangcentrum voor alle dieren maar dit enkel voor onze gemeenten en steden. voor deze vangen we alle dieren op en brengen dan deze dieren op ons beurt naar een speciale opvangcentrum.
maar voor de particulieren zijn we een Honden en Poezenopvangcentrum. Daarom hebben we besloten van onze facebookpagina en alle andere sociale media te veranderen naar Honden en Poezenopvang Folyfoot. zodat de mensen niet meer verward zijn en dan juiste instantie kunnen zoeken,
Hopende op jullie begrip en iedereen zal ons wel terug vinden op facebook.

 

10/09/2019

Beste dierenvrienden, 

Vanaf vandaag zijn alle E-mail adressen met op het einde @telenet.be verdwenen en worden maar twee adressen meer gebruikt en dat is

info@folyfoot.be

Adoptie@folyfoot.be

Ook wordt vanaf vandaag alles digitaal gedaan en is het faxnummer ook verdwenen. 

We hopen dat iedereen dit zal aanpassen in zijn adressenboek. 

 

09/09/2019

Beste dierenvrienden,

van maandag 10.09.2019 tot vrijdag 13.09.2019 zal het opvangcentrum iedere dag sluiten om 15.30. En dat wegens we deze week aan gebrek van vrijwilligers zitten.
vanaf zaterdag 14.09.2019 is het opvangcentrum terug open tot 16u.
Hopende op jullie begrip,
Met vriendelijke groeten,
Folyfoot vzw

 

06/09/2019

 

De spaghetti avond gaat door op de 21ste sept en niet op de 29ste!!!! er zou op de kaarten een verkeerde datum staan, We zullen iedereen nog een bericht sturen voor alle duidelijkheid. maar iedereen die dit bericht leest kan het ook doorzeggen aan iedereen. 

 

22/07/2019

Beste dierenvrienden,
Wegens het warme weer zullen onze diensten noodgedwongen onze openingsuren aangepast moeten worden. En dat van 23.07 tot 30.07.2019
We zijn Dinsdag 23 juli enkel op afspraak open (van 16u tot 19u) en dat tot en met 30juli en dat voor het welzijn van de dieren. We houden het zo fris mogelijk binnen. Ook is het te warm voor met de dieren te gaan wandelen in de namiddag.
Al onze andere diensten blijven 24u lopen en draaien.
We hopen op jullie begrip,
Met vriendelijke groeten,
Folyfoot vzw

17.07.2019

3 HONDEN BEVRIJD UIT WAGEN TE OUDENAARDE 

Oudenaarde/Waregem

Door het voorval van deze morgen en de goede samenwerking met de politiezone Vlaamse Ardennen en de brandweer van Oudenaarde hebben we beslist van alle berichten te verwijderen en het parket zijn werk te laten doen. We zijn er van bewust dat de mensen in fout waren en het gerechtsystreem zijn werk zal doen.

Met diervriendelijke groeten,
Jürgen

 

15.07.2019

Wat te doen bij een gevonden dier ? 

Hou nooit een gevonden kat of hond bij jou. Ook niet als ze komen aangelopen. Neem steeds contact op met de milieudienst of politiezone van je stad of gemeente. Veel kans dat het schatje ergens wordt gemist. Sinds vorig jaar is het trouwens verboden om door een particulier een gevonden kat, kitten en hond zelf te houden.
indien de politiediensten geen tijd hebben of er geen chip aanwezig is zal het dier opgehaald worden door een opvangcentrum in je buurt waar Uw gemeente of Stad mee samenwerkt!!
ieder verdwaald dier moet gemeld worden aan de bevoegde diensten!

 

12.07.2019

Folyfoot verwacht deze zomer weer veel gedumpte dieren in Waregem en omstreken

Dierenasiel Folyfoot in Waregem verwacht weer een drukke zomer. "Het wordt voor ons weer twee maanden nagelbijten", aldus algemeen directeur Jurgen Naert. "Tijdens de zomervakantie wordt ongeveer één dier per dag binnengebracht. Meer dan het dubbel dan normaal."

Gelukkig kunnen we rekenen op 25 vrijwilligers en tien opvanggezinnen om onze capaciteit aan te passen want wij kunnen maar 20 honden en 19 katten (puppy's en kitten niet inbegrepen, red.) huisvesten. Ook neerhofdieren en paarden krijgen opvang. Het grootste probleem is en blijft het feit dat nog veel te veel dieren niet gechipt zijn of niet in orde zijn met de chip.Dierenopvangcentrum Folyfoot vzw is sinds 1996 een erkend asiel dat zorg draagt voor de opvang van zwerfdieren in opdracht van politie en gemeentediensten. Deze zomervakantie worden extra maatregelen getroffen om 'afgezette' dieren te verzorgen. Het asielcentrum is zeven dagen op zeven, dag en nacht bereikbaar voor politie en gemeentediensten. De opgehaalde dieren worden eerste gecontroleerd en in het beste geval onmiddellijk naar het baasje teruggebracht. De overige worden met de interventiewagen naar het asiel gebracht waar ze de nodige zorgen krijgen. Na vijftien dagen worden ze via onze Facebookpagina ter adoptie voorgesteld.


"Een bijkomend probleem is dat het einde van de vakantie niet direct voor verademing zorgt in ons asiel", verduidelijkt Jurgen. "Veel honden, katten en neerhofdieren worden in het begin of tijdens de vakantie aangekocht. Eénmaal de school weer opent en het gewone beroepsleven opnieuw zijn gewone ritme krijgt is er al te veel geen plaats meer voor het dier met de gekende gevolgen. Een bewustmakingscampagne via de Federale Overheid kan misschien soelaas brengen." (PPW)

Dierenopvangcentrum Folyfoot is te bereiken op 0474 74 13 04. Alle honden, katten en neerhofdieren worden enkel en alleen vervoerd in opdracht van politie en gemeentediensten.

 

09.07.2019

MEDEDELING 

Beste dierenvrienden,
We hebben gisteren beslist voor de particulieren van ons nummer aan te passen naar openingsuren en dat wegens er mensen bellen om 22u of zelf in de nacht voor inlichtingen....
we zijn voor de politiediensten 24u op 24u en 7 op 7 bereikbaar op een ander nummer.
voor de mensen kan ik mededelen dat vanaf vandaag de volgende uren ingaan op het nummer van het opvangcentrum :
Je kan ons telefonische bereiken iedere dag van 9u tot 12u en van 13u tot 19u en dat op het nummer ;
GSM 0032(0)477/74.13.04
mensen die hun dier kwijt zijn of vermist is kan altijd contact opnemen met de politie van jullie gemeente en is het echt dringend zullen ze jullie wel doorschakelen naar ons.
We hopen op jullie begrip.
PS de goede moeten het helaas weer bekopen met de slechte maar in de nacht bellen voor inlichtingen of gewoon voor de plezante uit te hangen dan zijn we genoodzaakt voor stappen te ondernemen, Je mag niet vergeten dat Folyfoot enkel werkt met vrijwilligers en deze mensen hebben ook recht voor bij hun gezin eens te zijn of in de avond wat rust te hebben, want als de politie belt gelijk welk uur staan ze klaar voor de dieren te helpen. En willen deze service blijven volhouden voor onze Gemeenten en Steden!!!
met vriendelijke groeten,
Het Bestuur
www.folyfoot.be

Je kan ons telefonische bereiken iedere dag van 9u tot 12u en van 13u tot 19u
en dat op het nummer ; GSM 0032(0)477/74.13.04

 

07.07.2019

Berm langs E17 afgebrand

Op de hoek van de Casselrijstraat en de Kruishoutemseweg in Waregem is gisternamiddag een flink stuk berm afgebrand. De kurkdroge berm langs de brug over de E17 op de weg tussen Waregem en Nokere (Kruishoutem), aan het dierenasiel Folyfoot, vatte om een nog onduidelijke reden vuur. Dat zorgde voor heel wat rook. Even leek het verkeer op de E17 stilgelegd te moeten worden maar uiteindelijk was dat niet nodig. De brandweer slaagde er snel in het vuur, dat zich langs de kurkdroge berm wel vlug verspreidde, te blussen. Wat overbleef, was een zwartgeblakerde grond. (LSI)

 

22.06.2019

⚠ WAARSCHUWING ⚠


Vanaf morgen 23.06 volgende week gaan de temperaturen de hoogte in!! We gaan zelf de warmste dag ooit tegemoet!!!
Hou al je dieren binnen, in de schaduw of wat dan ook, zorg voor voldoende water en gaat zeker niet wandelen van 12u tot 18u!! En dat wegens tussen deze uren het warmst ga worden!!
Ook voor alle mensen doe geen onnodige inspanningen is zo een weer en drink voldoende!! We kunnen jullie maar waarschuwen!!

14.06.2019

BEZOEK  AAN  DE  DIEREN  IN  HET  OPVANGCENTRUM  FOLYFOOT  vzw

Zoals iedereen weet hebben we al van 2018 beslist dat we geen bezoekers meer toelaten in het asiel en dat voor de rust en de stress weg te nemen van de dieren, in de inkom van het asiel ligt een map met alle dieren erin zodat je toch een overzicht krijgt.

 

indien je op de website of in de map een hond of poes ziet dat je graag zou kennis maken kan je dat natuurlijk door te vragen aan de medewerkers en die gaan graag het dier voorstellen aan jullie. We hebben dan ook besloten van dat in de toekomst verder te doen.

 

hopende op jullie begrip

 

 

06.06.2019

 Folyfoot red moeder eend met 11 kuikens op druk rondpunt in Deinze 

 

Dierenambulance Folyfoot werd opgeroepen door Stad Deinze wegens er aan het grote rond punt in Deinze aan de Dexia bank een moeder eend en 11 kuikens verloren liepen. Er waren twee dames die hun verantwoordelijkheid genomen hadden en hulp ingeroepen hadden, eerst bij de 112 maar daar kost er daar een één of andere redenen geen gehoor op gegeven worden, dan hebben deze dames gebeld naar de milieu dienst van Stad en die op hun beurt onze hulp ingeroepen. We zijn ter plaatse gegaan en hebben dan de moeder eend en de kuikens veilig kunnen vangen en zo naar de dierenarts van het opvangcentrum gebracht. Na controle van de dierenarts waren ze gezond verklaard en terug klaar voor in de vrijheid te plaatsen. want wat vele mensen niet weten is het beter van zo snel mogelijk terug in vrijheid te brengen zodat ze in het wild kunnen opgroeien en ook van hun mama leren van hun te beschermen. hieronder zie je het filmpje van de moeder eend en de kuikens terug in vrijheid in een afgesloten arm van de Leie

 

 

01.06.2019

Kwajongens verstoren broedkolonie, politie zoekt getuigen

In het vogelopvangcentrum van Oostende worden vijf meeuwenkuikens verzorgd die eerder op een broedeiland op de Spuikom zijn geboren.

Ze werden enkele dagen geleden gestoord door twee kwajongens. Die zwommen van de oever naar zo'n broedeiland en gooiden er met eieren en kuikentjes. Daardoor is de kolonie zwaar in paniek geraakt. Veel eieren zijn gesneuveld en kokmeeuwfamilies zijn uit elkaar gerukt. De politie is op zoek naar getuigen die de jongens hebben gezien. De vijf geredde kuikentjes stellen het overigens goed en sterken goed aan. De daders riskeren een fikse boete en zelfs een celstraf.

Bron : wtv-Focus

 

29.05.2019 

Airco voor de dieren in de dierenambulance 🚑 

Met blijdschap kan dierenopvangcentrum melden dat vanaf vandaag de dierenambulance voorzien is van airco achteraan bij de dieren. Zoals jullie weten staat dierenwelzijn bovenaan de agenda van Folyfoot. Zo kunnen we de dieren in een aangename temperatuur in de zomer ook vervoeren naar het opvangcentrum of naar de eigenaar.
Dit alles hebben we kunnen bereiken met een aantal mensen die ons gesteund hebben bij de aankoop. Ook Garage Van-Gi & Devos uit Waregem heeft een groot deel van de kosten op zich genomen en de installatie gratis gedaan voor Folyfoot. Waarvoor het opvangcentrum zeer blij en dankbaar is.

 

 

06.05.2019

Woordje van de voorzitter 

 

Goedemorgen iedereen,

Voor het eerst wil ik een dankwoordje doen aan iedereen die aanwezig was op onze opendeurdag.

zoals jullie allemaal gezien hebben is Folyfoot al veel veranderd en we blijven bezig! En dat voor de dieren het zo aangenaam mogelijk te maken in het verblijf.

Ook wil ik via deze weg bedankt ik ook nog eens alle vrijwilligers die aanwezig waren op de opendeurdag voor er een spetterende dag van te maken en de mensen te bedienen en te woord te staan.

Ook was de wandeling een succes en hebben veel mensen gehad die zeiden van wow wat een leuke wandeling.

Ook zouden we deze dag niet hebben kunnen organiseren zonder de hulp van alle sponsors die gezorgd hebben voor mooie tombola prijzen en een rugsteuntje voor het financiële deel van de opendeurdag.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik jullie op het volgende evenement terug mag begroeten.

Met diervriendelijke groeten,
Linda Q.
Voorzitter
Folyfoot vzw

 

 

 

 

04.05.2019

OPENDEURDAG BIJ FOLYFOOT vzw 

wat een volk, we hebben tussen de 250 a 300 bezoekers mogen ontvangen op onze opendeurdag en deze was zeer goed geslaagd. Iedereen heeft genoten van de dag, en met nu en dan een bui konden we allemaal genieten van de mooie wandeling, sfeer, enz... . Het was een top dag voor Folyfoot en de vrijwilligers. ze hebben allemaal een hart onder de riem gekregen van de bezoekers en hebben ons opvangcentrum gesteund! 

hier enkele foto's indien je er meer wil zien ben je welkom op onze facebookpagina

op naar onze spaghettiavond in sept 2019 ! 

 

 

27.04.2019

Jürgen N. haalde als eerste van Folyfoot de diploma van de Vlaamse Overheid 

 

Op zaterdag 27.04.2019 mocht Jurgen N. achter zijn diploma gaan in ontvangst nemen van Ben Weyts ( N-VA) voor het behalen van de curcus van dierenasiel uitbater. en dat samen met zijn andere 69 collega's, in het jaar 2018 - 2019 zijn er van de 129 ingeschreven er 70 door, Zoals Ben Weyts zegt ligt de lat niet laag maar ook niet hoog. Maar je moet er wel voor studeren, want we willen in ieder Dierenasiel / opvangcentrum mensen hebben die met kennis van zaken de dieren helpen. en ook de bedrijfsdierenarts kunnen bijstaan. Ook mensen die het opvangcentrum bezoeken kunnen met een gerust hart een vraag stellen en deze zal dan ook met veel kennis worden beantwoord. 

 

Voor folyfoot zullen er in het jaar 2019- 2020 nog een paar vrijwilligers naar deze opleiding gaan. zodat Jurgen er niet alleen voor staat. Ook is dit jaar een vrijwilliger van Folyfoot nog geslaagd voor het examen en dat is Valerie V. uit Izegem

Foto Ben Weyts ( N-Va) met Jürgen N van Folyfoot vzw uit Waregem

Foto Ben Weyts (N-Va) met Valerie V. van Folyfoot vzw uit Waregem

 

 

16.04.2019

Spaghettiavond Folyfoot vzw

de voorverkoop van de kaarten start op 01.05.2019
je kan de kaarten kopen bij :


Dierenopvangcentrum Folyfoot te waregem
(casselrijstraat 90 GSM 0477/74.13.04 of info@folyfoot.be)

Caroline Gistelinck te Nieuwenhove (Waregem)
(Evarist de Coninckstraat 39 GSM 0496/55.47.82)

Kim Verbeeren te Leupegem
(Vontstraat 56 - Oudenaarde GSM 0471/61.85.08)


ook kan u de kaarten online aankopen en dat met de overschrijving op het nummer :

IBAN: BE45 1196 0063 0689
BIC: CTBK BE BX


met vermelding van aantal personen.
Volwassenen: 15euro met gratis koffie
kinderen tot 12jaar: 10euro met gratis drankje

 

 

04.04.2019

Officieel: vuurwerkverbod in Vlaanderen goedgekeurd

Vlaanderen verbiedt het afsteken van vuurwerk. Het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor het voorstel van decreet. De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

Momenteel is vuurwerk in Vlaanderen toegelaten, tenzij de gemeente het verbiedt. Iets minder dan 40 gemeenten hebben zo’n totaalverbod, in 103 andere is toestemming van het gemeentebestuur nodig. Maar omdat die regels zo diffuus en weinig bekend zijn, steken mensen eigenlijk nagenoeg overal in Vlaanderen - zeker in de eindejaarsperiode - massaal vuurwerk af. Dat leidt elk jaar tot incidenten met paniekerige dieren, soms met zware verwondingen en het overlijden tot gevolg.
Om dat in de toekomst te vermijden, past Vlaanderen de regels aan. In het voorstel van decreet van parlementsleden Sofie Joosen (N-VA), Dirk de Kort (CD&V), Gwenny De Vroe (Open Vld), Els Robeyns (sp.a) en Bart Caron (Groen) wordt de redenering omgedraaid en komt er een totaalverbod op vuurwerk. Het verbod geldt trouwens ook voor voetzoekers, wensballonnen en carbuurkanonnen.
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts reageerde eerder al tevreden. “Ik krijg elk jaar tientallen mails binnen met verhalen en foto’s van dieren die gewond zijn geraakt, of zijn gestorven. Er was veel onduidelijkheid waardoor iedereen ervan uitging dat vuurwerk altijd en overal toegelaten was. We draaien de logica nu om: in de praktijk zullen de lokale besturen terughoudend zijn en vuurwerk beperken tot welbepaalde plaatsen en goedgekozen momenten”, meent Weyts.

 

BRON : Vtmnieuws

30.03.2019

Opnieuw doodsbedreigingen in dossier van dierenasiel

DEINZE - Via een mediabericht vraagt burgemeester Jan Vermeulen aan de inwoners de kalmte te bewaren in het dossier rond het dierenasiel Kat op de Dool.

Nadat donderdagavond meer dan anderhalf uur over het dossier rond dierenasiel Kat op de Dool werd gedebatteerd, zijn er vrijdag opnieuw doodsbedreigingen geuit ten aanzien van personen die rechtstreeks in het dossier betrokken zijn. Vorige week gebeurde dat ook al, toen aan het adres van schepen van Dierenwelzijn Filip Vervaeke (Open Deinze) uit Nevele. “Het wordt tijd dat al dat gedoe stopt”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) nu. “De stad had tot nu toe niet gecommuniceerd in de hoop dat de rust en de sereniteit zouden terugkeren. We stellen echter vast dat vandaag bedreigingen zijn geuit die veel verder gaan dan eieren kapot gooien op de auto van de schepen. Bovenal moet de rust terugkeren. Vandaar ook de opening die we als schepencollege aanboden om een nieuw gesprek aan te gaan met de voorzitster van Kat op de Dool. We willen dit echter alleen doen op voorwaarde dat de entourage rond het dierenasiel geen doodsbedreigingen meer uit.” (jdv)

 

Bron ; Nieuwsblad

 

 

29.03.2019

Stadsbestuur Deinze kiest voor Folyfoot vzw

even ter kennis van zaken, we hebben ons al heel de tijd stil gehouden en zullen ons ook niet verlagen tot wat het andere asiel doet voor ons door het slijk te halen en hun volgers. Wel deel ik graag mee dat ik ook op de gemeenteraad was en daar het noch grof aan toe ging en hebben ons ook heel stil gehouden ;-)

De mensen hebben nooit contact met ons gezocht voor een samenwerking te doen met ons, ook hebben we heel graag dat ze eens de euthanasiecijfers boven halen en naast elkaar leggen, want dan zullen de ogen open gaan wie er meer geeft dan ons..., we hanteren altijd voor een snel verblijf in ons opvangcentrum en verdwaalde dieren gaan onmiddellijk naar hun baasje, indien deze niet thuis zijn word deze dan overgebracht naar het opvangcentrum. ook wil ik mededelen dat we geen nachtvergoeding vragen als de mensen de dag zelf niet achter hun dier komen... enkel als ze de dag erna maar contact met ons opnemen en ook dat staat in de contracten van onze samenwerking tussen al onze gemeenten. we vragen idd vervoer kosten want ik weet dat er geen enkele wagen op water rijd indien dat mogelijk is gaan we dat idd gratis doen, vanaf 01.07.2019 zullen de prijzen standaard zijn voor Groot Deinze en dat is 55euro terug eigenaar. Dus als de eigenaar niet kan komen tijdens de openingsuren zal er een afspraak gemaakt worden met de eigenaar voor de dag erna in de voormiddag de ophaling te doen. indien de eigenaar niet opdaagt de eerste 15dagen dan zal de hond klaar gemaakt worden voor adoptie.

 

Ik vraag me enkel af waarom kranten en mensen zomaar met slijk gooien en ons nooit de vraag gesteld hebben voor onze mening te zeggen, Ook hebben we een telefoon gekregen met dreigtaal van als we in Deinze komen dat ze onze gezinnen zullen vinden, we gaan dan ook zoals het hoort een klacht neerleggen tegen onbekenden. en laten we de politie hun werk doen, want iedereen mag zijn mening hebben maar je komt niet met dreigtaal naar de mensen toe voor hun gezin.

 

hier nog eens de openingsuren voor jullie en de foto van de bestelwagen die zal instaan voor onze nieuwe gemeenten en steden.

   

 

 

openingsuren adoptie van dieren:
van Dinsdag tot zaterdag van 14u tot 16u 
maandag, zondag en Feestdagen gesloten
openingsuren terug eigenaar van dieren:
7 op 7  op afspraak
of tijdens de openingsuren van 14u tot 16u
op maandag, zondag en Feestdagen is het op afspraak

VOOR POLITIEDIENSTEN EN GEMEENTEN OF STEDEN ZIJN WE
24u op 24u 7op7 bereikbaar gelieve daar ook rekening mee te houden, ons opvangcentrum werkt enkel met vrijwilliger

 

 

 

27.03.2019

STAD DEINZE BLIJFT BIJ BESLUIT MET FOLYFOOT TE WERKEN VOOR OPVANG DIEREN

De meerderheid in de gemeenteraad blijft bij haar voornemen om voor de opvang van dieren samen te werken met Folyfoot in Waregem en niet meer met Kat op de Dool uit Deinze.

Op de gemeenteraad donderdag maakt Patricia Rotsaert van dat dierenasiel uit Leerne van het spreekrecht gebruik om de stad te vragen haar dierenasiel verder te ondersteunen.
Nieuwbakken schepen van Dierenwelzijn Filip Vervaeke (Open Deinze) lag de afgelopen maand onder vuur met de beleidskeuze om de opvang van dieren naar Folyfoot in Waregem over te brengen. “Zijn keuze en die van de stad kregen via verschillende kanalen veel tegenwind”, zegt fractieleider Tess Minnens van Open Deinze. “In die mate zelfs dat via Facebook haatreacties werden verzonden en ook via de post en telefonisch de schepen op een onaangename manier werd bestookt.”
“De beleidsbeslissing is gemaakt om de opvangprocedure te verbeteren”, zegt Filip Vervaeke. “De samenwerking met Folyfoot uit Waregem is positief geadviseerd door de dierenwelzijnsadviesraad, door de politiediensten en het schepencollege. Om alle twijfels rond Folyfoot weg te werken ben ik met hen gaan samenzitten om de samenwerking op punt te zetten. Alle dieren kunnen door dat asiel 24 op 24 uur worden opgehaald en de eigenaars kunnen ze 7 op 7 oppikken.”
“Het asiel beschikt over aangepaste voertuigen om de dieren te vervoeren en Deinze te bedienen. Ze zullen zelfs eerst trachten na chiplezing de dieren thuis af te zetten bij de eigenaars. Na twee weken tevergeefse opvang wordt actief naar een nieuwe eigenaar gezocht. Jammer dus dat de keuze voor een duidelijke opvangprocedure zoveel emotionele reacties heeft uitgelokt.”
“Ik ben pas gestart als schepen en heb veel plannen voor het dierenwelzijnsbeleid. Zo droom ik van een eigen dierenasiel in Deinze en ik vind dat we strenger moeten optreden tegen dierenmishandeling.” (jdv)

 

BRON ; nieuwsblad

 

 

27.03.2019

REGISTRATIE VAN ADOPTIEHONDEN 

 

Folyfoot zit niet stil, we hebben een proef periode van 3 maand achter de rug en kan jullie mededelen dat vanaf nu iedere hond die geadopteerd wordt rechtstreeks geregistreerd wordt op de naam van de nieuwe eigenaar 😁, wat wil zeggen dat de mensen geen week of soms 14 dagen moeten wachten voor hun lieveling op hun naam staat maar zodra ze de deur uit gaan in het opvangcentrum hun papieren al mee krijgen van DogiD 😁, ook hondjes die nog geen chip hebben worden deze door onze dierenarts ingeplant en geregistreerd door ons.

 

 

15.03.2019

DIERENOPVANGCENTRUM FOLYFOOT HEEFT EEN NIEUWE DIERENAMBULANCE 

Door de jaren heen heeft dierenopvangcentrum altijd een Dierenambulance ter beschikking voor al de Gemeenten en Steden waar ze mee samenwerken. deze wagen haalt de verdwaalde dieren op en doet ze van 8u tot 20u rechtstreeks terug naar de eigenaar als ze te achterhalen zijn met de chip gegevens of de eigenaars thuis zijn. Anders worden ze overgebracht naar het opvangcentrum die gelegen is in de casselrijstraat te Waregem. Tijdens de nachturen worden de dieren rechtstreeks naar het opvangcentrum gebracht en kunnen de eigenaars de dag erna achter hun verdwaald dier komen. 

Ook achterin in de wagen is er plaats voor gewonde dieren en deze worden onmiddellijk doorgebracht naar de dierenarts waar Folyfoot vzw mee samenwerkt, daar wordt de verzorging gedaan van de dieren, Ook wordt de eigenaar zo snel mogelijk op de hoogte gebracht zodat ze onmiddellijk achter hun dier kunnen komen. En dat bij de dierenarts of het opvangcentrum. 

De dierenambulance rijd niet uit voor particulieren. 

de wagen zal vanaf 15.03.2019 instaan in alle gemeenten en steden en zullen de mensen deze wagen leren kennen. de wagen is uitgerust met alle veiligheidsmaatregelen dat nodig zijn voor mens en dier veilig te laten verlopen tijdens de dag en nacht. 

 

28.02.2019

Huurders mogen voortaan altijd huisdieren houden, tenzij huurwoning niet geschikt is

Huurders die een huisdier hebben, zullen vanaf nu enkel nog in uitzonderlijke gevallen geweerd mogen worden uit hun huurwoning. Dat zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). In de meeste huurcontracten staat dat huurders geen huisdieren mogen houden, tenzij na schriftelijke toestemming van de verhuurder. Maar dat is nu veranderd, in samenspraak met de belangenvereniging van verhuurders.

De standaardcontracten die huurders bij het huren van een woning of een flat zullen ondertekenen, zullen er voortaan dus enigszins anders uitzien, want de paragraaf over huisdieren zal worden aangepast.

"We gaan de zaken omdraaien", zegt Weyts. "Huisdieren zullen voortaan altijd toegelaten zijn, tenzij de huurwoning daar niet voor geschikt is. Een klein appartementje is bijvoorbeeld niet geschikt voor een Duitse herder. Dat is trouwens ook goed voor het dierenwelzijn."

De voorbije jaren leidde de situatie al tot verschillende rechtszaken, aangespannen door huurders die uit hun woning werden gezet omdat ze huisdieren hielden. "Nu brengen we de huurcontracten dus ook in overeenstemming met de recente rechtspraak en zorgen we ervoor dat dierenliefhebbers geen afscheid moeten nemen van hun dieren als ze gaan huren", voegt Weyts er aan toe.

Als het houden van een huisdier, ondanks het aangepaste huurcontract, toch zou leiden tot een geschil tussen huurder en verhuurder, zal het opnieuw aan de rechter zijn om te beslissen of het huisdier mag blijven of niet.

BRON : VRTnieuws

18.02.2019 Bancontact / Folyfoot vzw 

 

Beste dierenvrienden,

We hebben 6maand een test gedaan voor met bancontact te betalen bij ons, maar er zijn er te weinig die er gebruik van maken. En voor de vzw is dat enorm duur! Daarom hebben we besloten van dat geld van de huur en werking van Bancontact te gebruiken voor de dieren, inplaats voor dat toestel.

Hopende op jullie begrip

 

 

 

16.02.2019 hond achter gelaten die verwaarloosd is : 

 

 

Pitoe ziet er heel verwaarloosd uit, mogelijk werd hij uit een auto gegooid.

hier de link van i n de krant van Nieuwsblad :  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190216_04180243 

 

hier het Artikel : 

 

Wie liet Pitou achter in centrum van Staden?

 

STADEN/WAREGEM

 - 

In het centrum van Staden werd donderdagavond een verwaarloosd hondje gevonden. Bewoners namen het dier binnen en alarmeerden de politie.

De eigenaars van het asiel waar de acht maanden jonge hond nu zit, gaven hem de naam Pitou. Maar van wie het beestje is, weet voorlopig niemand. Het werd donderdagavond rond 21.30 uur gevonden in het centrum van Staden. Bewoners pikten het hondje van de straat en belden de politie. Die liet de mensen van Folyfoot Waregem komen om het op te pikken.

“We gaven het beest de naam Pitou”, zegt Jurgen Naert van Folyfoot Waregem. “Deze acht maanden oude Shih Tzu was er zeer slecht aan toe. Hij was onderkoeld en uitgedroogd. Vermoedelijk leefde hij al enkele dagen op straat. Misschien werd hij uit een auto gegooid.”

Pitou verblijft nu in het asiel. Hij kreeg er vrijdag bezoek van de dierenarts, die dit weekend opnieuw langsgaat. Maandag volgt een bezoek aan het trimsalon om zijn wilde vacht te fatsoeneren. Daarna trekt Naert naar de politie, om aangifte te doen tegen onbekenden. “De eigenaar mag langskomen, maar hij krijgt de hond niet meer mee. Hij heeft er veel te slecht voor gezorgd.”

Pitou is vermoedelijk een kruising van een Shih Tzu met een ander ras. De Aziatische rashondjes worden regelmatig gedumpt. “Die hebben een korte neus, waardoor ze moeilijk ademen en snurken of andere geluiden maken. Veel mensen kunnen dat blijkbaar niet verdragen, waarna ze gedumpt worden.” (kvo)

13/02/2019

Folyfoot in het nieuws na het vangen van de Kangoeroe te Kruisem

 

09/02/2019

 

Folyfoot in het vrt nieuws op zoek naar de kangoeroe te Kruisem

 

25/01/2019

Deze morgen opgebeld door de krant.

Omdat ze op onze FB pagina ons artikel zien staan hebben over strooi zout en de reactie op de diertjes.

Altijd leuk da we eens opgebeld worden door de krant en er eens in veschijnen

 

Artikel HLN

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/dierenartsen-waarschuwen-strooizout-kan-honden-doodziek-maken~a387d086/?fbclid=IwAR2A8Kjtz0Er6ONgOWZYLSuDWflUlGpq9yyaaAsBVz5MyPuKatwwwibemDU

 

Artikel Het nieuwsblad

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190125_04130849?fbclid=IwAR22HHmaIifPSpgSXkXk62DtKC2DDHQ8oh7tf_6bhqm9TWPEWZJGg26jGgE

 

31/10/2018

20/07/2018

Met fierheid kunnen we melden dat we vanaf vandaag het erkenningscertificaat hebben gekregen van van FOD, onze vorige liep nog tot 28aug 2018 en vanaf vandaag hebben we de verlening gekregen voor onbepaalde tijd 😊. Hebben de controle met fierheid doorstaan zonder opmerkingen 😊.

Ook hierbij bedankt ik alle gemeenten, steden en politiezone’s die samenwerken met ons en ons het vertrouwen geven in hun gemeenten over het welzijn van de dieren! Natuurlijk mag ik onze vrijwilligers niet vergeten,

21/06/2018

 

Beste dierenvrienden, 

Deze week hebben we onverwacht bezoek gekregen van de mensen van dierenrecht vzw.

Dit was een aangename verrassing we kunnen zeggen dat alles heel goed verlopen is tijdens deze controle .

Wij kunnen dan ook met enige fierheid zeggen dat we de controle goed doorlopen hebben en dat we ons certificaat van dierenrecht vzw hebben mogen ontvangen hebben.