18.02.2019 Bancontact / Folyfoot vzw 

 

Beste dierenvrienden,

We hebben 6maand een test gedaan voor met bancontact te betalen bij ons, maar er zijn er te weinig die er gebruik van maken. En voor de vzw is dat enorm duur! Daarom hebben we besloten van dat geld van de huur en werking van Bancontact te gebruiken voor de dieren, inplaats voor dat toestel.

Hopende op jullie begrip

 

 

 

16.02.2019 hond achter gelaten die verwaarloosd is : 

 

 

Pitoe ziet er heel verwaarloosd uit, mogelijk werd hij uit een auto gegooid.

hier de link van i n de krant van Nieuwsblad :  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190216_04180243 

 

hier het Artikel : 

 

Wie liet Pitou achter in centrum van Staden?

 

STADEN/WAREGEM

 - 

In het centrum van Staden werd donderdagavond een verwaarloosd hondje gevonden. Bewoners namen het dier binnen en alarmeerden de politie.

De eigenaars van het asiel waar de acht maanden jonge hond nu zit, gaven hem de naam Pitou. Maar van wie het beestje is, weet voorlopig niemand. Het werd donderdagavond rond 21.30 uur gevonden in het centrum van Staden. Bewoners pikten het hondje van de straat en belden de politie. Die liet de mensen van Folyfoot Waregem komen om het op te pikken.

“We gaven het beest de naam Pitou”, zegt Jurgen Naert van Folyfoot Waregem. “Deze acht maanden oude Shih Tzu was er zeer slecht aan toe. Hij was onderkoeld en uitgedroogd. Vermoedelijk leefde hij al enkele dagen op straat. Misschien werd hij uit een auto gegooid.”

Pitou verblijft nu in het asiel. Hij kreeg er vrijdag bezoek van de dierenarts, die dit weekend opnieuw langsgaat. Maandag volgt een bezoek aan het trimsalon om zijn wilde vacht te fatsoeneren. Daarna trekt Naert naar de politie, om aangifte te doen tegen onbekenden. “De eigenaar mag langskomen, maar hij krijgt de hond niet meer mee. Hij heeft er veel te slecht voor gezorgd.”

Pitou is vermoedelijk een kruising van een Shih Tzu met een ander ras. De Aziatische rashondjes worden regelmatig gedumpt. “Die hebben een korte neus, waardoor ze moeilijk ademen en snurken of andere geluiden maken. Veel mensen kunnen dat blijkbaar niet verdragen, waarna ze gedumpt worden.” (kvo)

13/02/2019

Folyfoot in het nieuws na het vangen van de Kangoeroe te Kruisem

 

09/02/2019

 

Folyfoot in het vrt nieuws op zoek naar de kangoeroe te Kruisem

 

25/01/2019

Deze morgen opgebeld door de krant.

Omdat ze op onze FB pagina ons artikel zien staan hebben over strooi zout en de reactie op de diertjes.

Altijd leuk da we eens opgebeld worden door de krant en er eens in veschijnen

 

Artikel HLN

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/dierenartsen-waarschuwen-strooizout-kan-honden-doodziek-maken~a387d086/?fbclid=IwAR2A8Kjtz0Er6ONgOWZYLSuDWflUlGpq9yyaaAsBVz5MyPuKatwwwibemDU

 

Artikel Het nieuwsblad

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190125_04130849?fbclid=IwAR22HHmaIifPSpgSXkXk62DtKC2DDHQ8oh7tf_6bhqm9TWPEWZJGg26jGgE

 

31/10/2018

20/07/2018

Met fierheid kunnen we melden dat we vanaf vandaag het erkenningscertificaat hebben gekregen van van FOD, onze vorige liep nog tot 28aug 2018 en vanaf vandaag hebben we de verlening gekregen voor onbepaalde tijd 😊. Hebben de controle met fierheid doorstaan zonder opmerkingen 😊.

Ook hierbij bedankt ik alle gemeenten, steden en politiezone’s die samenwerken met ons en ons het vertrouwen geven in hun gemeenten over het welzijn van de dieren! Natuurlijk mag ik onze vrijwilligers niet vergeten,

21/06/2018

 

Beste dierenvrienden, 

Deze week hebben we onverwacht bezoek gekregen van de mensen van dierenrecht vzw.

Dit was een aangename verrassing we kunnen zeggen dat alles heel goed verlopen is tijdens deze controle .

Wij kunnen dan ook met enige fierheid zeggen dat we de controle goed doorlopen hebben en dat we ons certificaat van dierenrecht vzw hebben mogen ontvangen hebben. 

06/04/2018

Met trots kunnen wij melden dat wij vanaf 06/04/2018 opnieuw beschikken over een dierenambulance die we kunnen inzetten om zieke dieren op te halen.

Ook beschikken wij over een diploma dierenartsassistent en kunnen wij indien nodig meteen de eerste zorgen toedienen aan dieren in nood.

Onze dierenambulance is uitgerust met al het nodige materiaal om de dieren te helpen.

Een kijkje in onze dierenambulance, plaats voor 3 honden, 2 poezen en ook een plaats voorzien voor de gewonde dieren die moeten liggen en vervoerd moeten worden met steunen voor hun baxters of eender wat.

Deze dierenambulance wordt bemand met een medewerker die de eerste hulp kan bieden aan de dieren tot bij de dierenarts of tot er een dierenarts ter plaatse is.

Deze wordt enkel maar op baan gestuurd in opdracht van de politiediensten en niet voor particulieren. Dus enkel bij ongevallen, enz...

Ook zullen we zo nu en dan nuttige weetjes op onze pagina plaatsen voor de eerste zorgen te kunnen geven thuis voor jullie dieren. 

01.02.2018 Folyfoot in WTV 

Leerlingen van de Freinetschool De Kleine Wereld in Waregem lezen af en toe een boek of strip voor voor honden uit het dierenopvangcentrum Folyfoot.

 

HIER EEN AANTAL ARTIKELS VAN IN DE KRANT VAN VOORLEZEN VOOR DE HONDEN