Afstand doen van je huisdier.

Je wil afstand doen van je huisdier en dat om verschillende redenen? Dat kan zonder zorgen voor jullie. We gaan nooit iemand veroordelen, want iedereen kan in dezelfde situatie terechtkomen.

Hoe gaan we te werk?

1) we maken een afspraak met de oude eigenaar  zodat alles vlot kan verlopen.

2) we vragen om alle gegevens van het dier mee te brengen en ook al het gerief waar hij/zij van houdt. ( bv speelgoed, enz...)

3) we maken documenten op met alle info zodat dit ook doorgegeven wordt aan de nieuwe eigenaar van het dier.

4) we leggen uit wat er gaat gebeuren gedurende de eerste dagen van het verblijf van het dier. 

Hoe komt het dier in het dierenopvangcentrum? 

Meestal brengen de mensen zelf hun dier naar het dierenopvangcentrum, en dat voor de eenvoudige reden dat we daar alle documenten bij de hand hebben.  We kunnen  daar ook onmiddellijk het bewijs van afstand meegeven aan de oude eigenaar. Ook wordt onmiddellijk de DogID of CatID in orde gebracht. 

Wat gebeurt er met mijn huisdier?

De dag van aankomst wordt er onmiddellijk een wandeling gemaakt zodat de hond al een beetje vertrouwen kan krijgen in onze verzorgers. Zodra hij/zij terug binnen komt,  wordt er een foto gemaakt om op onze sociale kanalen te plaatsen. Deze kanalen kan je vinden onderaan op de home pagina van de website. (helemaal onderaan de pagina vind je de kanalen waar we de dieren delen) 

Vanaf de tweede dag worden de honden 2 maal per dag uitgelaten voor een grote wandeling. Dit gebeurt door onze vaste medewerkers in de voormiddag en door onze vrijwilligers in de namiddag. De poezen worden verwend door onze poezendame met allerlei lekkere snoepjes en knuffels.

Deze dag wordt er een afspraak gemaakt met de dierenarts voor een controle en om alle nodige vaccins te geven die de dieren te kort hebben.  Ook worden ze daar ze wettelijk in orde gebracht (dat gebeurt altijd vanaf 1 kilo voor de kittens).

 

Nieuwe baasjes

Vanaf de derde dag worden er al via mail / telefoon afspraken gemaakt met mogelijke kandidaten voor adoptie. Deze mensen moeten een vragenlijst invullen en op gesprek komen in het opvangcentrum, waar ze kennis maken met het huisdier waar ze interesse voor hebben. Dat verloopt altijd in een rustige sfeer.  We vragen aan de kandidaten dat ze met hun gezin en hun huisdieren komen. Dit gebeurt voor de veiligheid zodat iedereen kan kennis maken met het dier. Indien dit goed verloopt, gaan we de adoptieprocedure in werking stellen. Indien de adoptie doorgaat, dan vragen we de mensen ook altijd om foto's of filmpjes door te sturen na een paar dagen. Deze worden op onze website of facebookpagina geplaatst, zodat de oude eigenaar en onze volgers deze dieren kunnen volgen. 

Controle van dieren die geadopteerd zijn 

Dieren die geadopteerd zijn bij Honden en poezenopvangcentrum Folyfoot blijven eigendom van de vzw. Er wordt door de pc gekozen welke dieren een controle krijgen. Dat zijn meestal de dieren waar we na 3 maanden niets horen. Dan vind er een controle plaats zodat we altijd weten wat er gebeurt met onze dieren. Indien de dieren niet goed verzorgd worden of er moeten bepaalde zaken veranderd worden, dan hebben de mensen 14 dagen de tijd om deze punten aan te passen. Indien ze dit niet doen, wordt er klacht neergelegd bij dierenwelzijn om het dier terug te halen. 

INDIEN JE NOG VRAGEN HEBT MAG JE ALTIJD CONTACT OPNEMEN MET DE VERANTWOORDELIJKE EN DAT OP HET NUMMER 0477/741 304